L'Ajuntament té enguany un pressupost de 19.630.000 €

Dijous, 3 de març de 2022 a les 00:00

Es tracta d'un increment del 136,4%, majoritàriament en inversions, per concretar els projectes més rellevants de la present legislatura, especialment la urbanització del Barri de Rodes amb 8.050.000 €

El pressupost d'enguany de l'Ajuntament serà de 19.630.000 €, una xifra que suposa un increment del 136,4% respecte del pressupost municipal de l'any 2021, que després d'incorporar les modificacions de crèdit va ser de 8.303.738 €. Aquest increment es deu al fet que l'Ajuntament ha sol·licitat un préstec, atès que la situació econòmica del municipi permet endeutar-se, per facilitar als veïns i veïnes del Barri de Rodes les inversions que s'han de fer a la zona. Si no es tingués en compte l'apartat d´inversions i sols tenim en compte el que s'anomena despesa corrent destinat a béns i serveis que es presten, l'increment del pressupost quedaria en un 2,7%. Cal remarcar que aquest préstec sol·licitat pel qual augmenta tant el pressupost no generarà cap increment impositiu més enllà de l'aplicat ja per enguany.

El cert és que aquest pressupost està encarat a poder executar i concretar els projectes més rellevants d'aquesta legislatura als que es va comprometre l'equip de govern. El regidor d'Economia, Sergi Ruiz, apunta que "durant aquests 2 anys, tot i la pandemia, s'ha treballat en els projectes, alguns d'ells de gran complexitat, per poder arribar a aquest moment on es doten econòmicament per poder executar-los". En aquest sentit, s'ha dotat la partida d'inversions d'un import de 9.667.000 €:

Així doncs, entre les inversions destaquen especialment els 8.015.000 € per la urbanització del Barri de Rodes i el compromís de poder concretar formes de pagament assequibles als ciutadans que ho necessitin; l'inici de les obres del projecte de la piscina municipal; acabar l'arranjament del ferm dels Barris recepcionats, que es va aprovar fa 2 anys; la instal·lació de plaques solars per donar cobertura a les necessitats elèctriques de tots els centres municipals, amb un clar estalvi econòmic i la voluntat d'impulsar energies verdes; o també la finalització de la 3a fase del desplegament de càmeres lectores de matrícules, amb 5 nous emplaçaments i que ens convertirà amb el municipi amb més càmares del Vallès Oriental.

Altres aspectes fonamentals que persegueixen aquests pressupostos són l'atenció a les persones (joves, gent gran, salut, sanitat); mantenir les inversions en educació, esports i cultura, així com dotar de recursos per mantenir les noves infraestructures que entraran en funcionament; seguir dinamitzant els polígons industrials cercant noves inversions d´empreses i promocionar el comerç local; i impulsar la sostenibilitat mitjançant la instal.lació de plaques fotovoltaiques i també punts de càrrega per vehicles elèctrics.

També destaca l'increment del 2,2% en la despesa en béns i serveis, que suposarà entre altres una major aportació en Serveis Socials, a la gestió del Saiar, al manteniment de l'Escola Bressol i un increment pel manteniment de les zones verdes i del Parc Fluvial.

Finalment, es recorda que des d'aquest any la recaptació dels tributs s'ha delegat a la Diputació de Barcelona, pel que tothom podrà consultar els seus impostos i gestions municipals de forma telemàtica.

Darrera actualització: 03.03.2022 | 08:38