L’Ajuntament posa en marxa una borsa de voluntariat pel coronavirus

Dissabte, 14 de març de 2020 a les 15:30

L’Ajuntament de Vilanova del Vallès, després de l’activació dels diversos protocols per prevenir la propagació del Coronavirus, que impliquen, entre d’altres, la reducció de la mobilitat de grups vulnerables com la gent gran, crea una borsa de voluntaris.

Tanmateix, cal tenir en compte que cal reunir una sèrie de requisits per a poder-se inscriure: ser major de 16 anys, no tenir símptomes del covid19 (com febre, tos sensació de falta d’aire i malestar general), no haver estat als indrets de risc (Xina, Itàlia, Madrid i Igualada) en els darrers 14 dies. 
Per inscriure's a aquesta borsa cal escriure al correu electrònic voluntariatcoronavirus@vilanovadelvalles.cat. 

Cal tenir en compte que tot aquell que formi part del grup de voluntaris, haurà de prendre mesures com: rentar-se sovint les mans amb aigua i sabé, tapar-se la boca i el nas amb la part interna del colze en tossir i esternudar i rentar-se les mans de seguida, evitar compartir menjar, estris o altres sense netejar i evitar aglomeracions.

L’alcaldessa de Vilanova i regidora de Serveis Socials, Yolanda Lorenzo, explica que s’ha creat aquesta borsa per “anticipar-nos a possibles demandes de la població, atenent l’estat d’excepcionalitat que estem vivint i la rapidesa i manca de temps que hi ha a l’hora de prevenir alguns imprevistos”. Lorenzo afegeix que des de l’Ajuntament es vol fer un seguiment de les persones grans que viuen soles i les que viuen a zones disseminades. A més, el fet que el Casal d’Avis estigui tancat provoca que molta gent gran, que acostuma a passar les tardes allà, ara es pugui sentir sola i pugui necessitar quelcom.

Cal tenir en compte que el voluntariat és un acte altruista i per tant no hi haurà compensació econòmica i l’Ajuntament no serà responsable de fets relacionats entre els voluntaris i els interessats.

Darrera actualització: 14.03.2020 | 16:36