L’Ajuntament finalment no programarà el casal d’estiu per evitar possibles contagis entre infants i monitors/es

Diumenge, 31 de maig de 2020 a les 13:40

Segons la Direcció General de Joventut i tal com indiquen els criteris aprovats pel PROCICAT, la condició, entre d’altres requisits, per a realitzar un casal d’estiu en fase 3 (actualment estem en fase 1) és que no pot haver-hi contacte físic entre infants i amb els monitors/es, s’ha de mantenir una distància mínima de 2 metres de separació entre cada participant i evitar que els infants es toquin la cara o fins i tot que comparteixin joguines. Entenem perfectament aquestes mesures tant restrictives en fase 3 pel risc de contagi, ja que la prioritat és garantir-ne la seguretat i, en conseqüència, considerem esperar que la desescalada s’hagi produït per tornar a valorar la realització d’activitats d’educació en el lleure.

L’Ajuntament ha valorat diversos escenaris i possibles modalitats, per tal d’intentar trobar una sortida a l’adaptar el casal d’estiu municipal per aquest estiu 2020 i s’ha considerat més adient  esperar a fer activitats d’educació en el lleure un cop s’hagi completat la desescalada i es permeti el contacte físic entre infants i amb els monitors/es, amb plena seguretat.

Les activitats d’estiu per a infants i adolescents com les rutes, els campaments, les colònies i els casals inclouen accions d’educació en valors i d’hàbits, les quals tenen uns objectius educatius i de creixement personal i col·lectiu, en la perspectiva del seu temps lliure (el dels infants). Són programes educatius en què cal un mínim de qualitat i rigor per poder-se programar i executar i que tenen un element indispensable en la metodologia: el contacte físic en grup.

En properes etapes de ben segur serà d’una altra manera, però considerem que en la situació actual és molt agosarat i un error traslladar la responsabilitat de la conciliació familiar al sector de l’educació en el lleure i, concretament, la responsabilitat civil que se’n deriva, per a monitors/es i directors/es que realitzen aquestes activitats.

Darrera actualització: 31.05.2020 | 13:55