L'Ajuntament detecta abocaments incontrolats

Dimecres, 29 de març de 2023 a les 09:00

L'Ajuntament recorda que els abocaments incontrolats d’andròmines i restes vegetals són perjudicials perquè contaminen el sòl i el medi i embruten la via pública.

L'Ajuntament ha detectat diversos abocaments incontrolats d’andròmines i restes vegetals en illes de contenidors i en entorns naturals del municipi. Aquests abocaments són perjudicials perquè contaminen el sòl i el medi, embruten la via pública, i han de ser retirats per part de la brigada municipal.

Des del consistori es recorda que hi ha a disposició de la ciutadania un servei de recollida domiciliària de voluminosos i un servei de recollida domiciliària de restes de poda. Arran de l’arribada de l’estiu, l’Ajuntament incrementarà la freqüència de recollida d’aquests serveis.

A partir del mes d’abril, es podrà sol·licitar la recollida domiciliària de voluminosos el segon i el quart dijous de cada mes (prèvia trucada al telèfon 93 572 92 31). El termini per donar avisos de recollides serà el dilluns abans de la mateixa setmana que es fa la recollida. També es poden portar a les deixalleries de la comarca.

Pel que fa al servei de recollida domiciliària de restes de poda, es farà una recollida cada dissabte a la tarda entre els mesos d’abril i setembre. Prèviament, cal comprar una saca  que serà reutilitzada cada vegada (24€ cadascuna) a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà de l’Ajuntament de Vilanova del Vallès, i trucar al Consorci de Residus del Vallès Oriental (938 708 753 / 902 133 113) per sol·licitar la recollida. Els sacs plens s’han de deixar a la vorera, evitant fer-ho sota cables, fanals o darrere de cotxes, quan es concreti el dia de recollida. 

L’Ajuntament recorda que, segons el qual disposa l’Ordenança de Convivència i Via Pública en el seu Annex I, l’abandonament fet per persones particulars d’objectes, residus o altres deixalles fora dels llocs autoritzats comporta una sanció de 200 €.

Darrera actualització: 28.03.2023 | 18:47

Imatges