L'Ajuntament commemora el Dia per l'Alliberament LGTBIQ+

Dimecres, 29 de de juny de 2022 a les 00:00

Vilanova del Vallès ​va celebrar ahir el Dia per l'Alliberament LGTBIQ+ o Dia de l'Orgull, que commemora l'alliberament gai, lèsbic, trans i bisexual.

Vilanova del Vallès va commemorar ahir dimarts, 28 de juny, el Dia per l'Alliberament LGTBIQ+ amb la lectura d'un manifest per part de l'àrea d'Igualtat a la plaça de l'Ajuntament i també amb la pintada de bancs davant l'Ajuntament.

Malgrat els avenços, avui dia encara és necessari reivindicar que queda molt camí per recórrer en la lluita per la igualtat de drets de les persones LGTBIQ+, les dades mostren que l'LGTBI-fòbia encara és present al nostre voltant. Des de Vilanova del Vallès diem alt i fort que la llibertat d'expressar la sexualitat pròpia ha de ser plena, sense risc de patir cap tipus d'agressió ni marginació.

28 juny, dia de l’Orgull

El dia 28 de juny, es commemora el 50 aniversari dels fets esdevinguts el 28 de juny de 1969 a Nova York, quan la població LGBT va sortir al carrer arran d'una batuda de la policia al bar gai de Stonewall Inn.

Va ser la primera vegada que el col·lectiu gai es rebel·lava de forma contundent contra les batudes i la situació de repressió institucional i social que es vivia; gairebé en tres dies d'aldarulls es va ocasionar una autèntica batalla campal. Aquest fet va propiciar escollir aquest dia com fet reivindicatiu i festiu per l'alliberament lgtbi.

Més actes

Els actes continauaran avui dimecres 29, a les set del vespre, davant l'Ajuntament, amb la performance participativa Tu t'ho creus?, a càrrec de Les Mireies. Finalment, demà dijous dia 30 el Centre Cultural acollirà una xerrada de sensibilització envers la violència contra persones del col·lectiu LGTBI. La xerrada anirà a càrrec de Gaylespol i començarà a dos quarts de vuit del vespre.

Darrera actualització: 29.06.2022 | 16:11

Imatges

L'Ajuntament commemora el Dia per l'Alliberament LGTBIQ+ L'Ajuntament commemora el Dia per l'Alliberament LGTBIQ+ L'Ajuntament commemora el Dia per l'Alliberament LGTBIQ+