La vilanovina Leyre Ramón guanya tres premis de l'Exporecerca Jove

Dimarts, 5 de d’abril de 2022 a les 00:00

El certamen organitzat per l'Institut de la Joventut del Govern d'Espanya atorga guardons als millors treballs d'investigació científica realitzats per l'alumnat de l'ESO, Batxillerat i Formació Professional d'instituts.

L'alumna de l'Institut Vilanova del Vallès Leyre Ramón ha guanyat, amb el seu treball Contaminació diària, un total de tres premis a la 23a edició de l'Exporecerca Jove: el Premi del Públic, el Premi LISYF (London International Youth Sciende Forum) i el 3r Premi del Programa Jóvenes Investigadores organitzat pel govern d'Espanya. Aquest últim li concedeix el pas directe a la segona fase del certamen i, per tant, la vilanovina Leyre Ramón estaria més a prop de convertir-se en una possible guanyadora del programa.

El seu treball es basa en l’estudi de la microbiologia i compara els microorganismes que contaminen diàriament centres com el seu propi institut (Institut Vilanova del Vallès), així com l’efectivitat de la seva neteja. El procés d’investigació es va dur a terme entre els mesos de maig i juny al laboratori del centre de secundària. Durant aquest temps, l’estudiant va poder constatar l’abans i el després de realitzar els processos de neteja habituals. 

L'Exporecerca Jove va néixer el 1988 amb l'objectiu de despertar en els més joves l'interès per la recerca científica a través de la concessió de premis als millors treballs realitzats per l'alumnat dels instituts de secundària. Cada treball compta amb la supervisió i coordinació d'un professor que treballa en equip amb el jovent per motivar-lo a millorar la seva trajectòria.

Aquest any s'han seleccionat un total de 40 treballs que s'han presentat davant d'un jutjat professional que valora les sinergies dels alumnes, així com el seu rendiment i potencial acadèmic.

Des de l'Ajuntament, ens sentim orgullosos de tot el talent jove que hi ha al municipi i animem a la Leyre a continuar endavant.

Felicitats Leyre!

Darrera actualització: 05.04.2022 | 11:05