La força del voluntariat

Dijous, 26 de març de 2020 a les 22:50

Una setantena de voluntaris han respost a la crida del consistori

A Vilanova del Vallès s'ha posat en marxa una borsa de voluntaris d'on l'Ajuntament pot disposar de mans per ajudar les persones més vulnerables. En total hi ha tres grans grups: els que realitzen trucades telefòniques, els que estan al Rebost Solidari i els que confeccionen mascaretes.

Des d’aquest dilluns, i després de la prèvia selecció de Serveis Socials, s’estan organitzant per fer ronda de trucades a totes les persones que viuen al municipi i tenen més de 70 anys. En aquest grup, per ara, hi ha 29 voluntaris.

D’altra banda, un grup de voluntaris s’encarrega de seguir fent funcionar el Rebost Solidari. Si no fos així, la seva activitat es veuria perjudicada ja que les persones que el porten habitualment són població de risc i estan confinades.

També hi ha un grup que confecciona mascaretes i que s’organitza a través de whatsapp. De moment ja són 28 persones que hi col·laboren. A mida que va arribant el material es fa la distribució i un cop s’ha fet la producció de mascaretes es passen a recollir pels domicilis. Sempre mantenint totes les mesures de seguretat. Després aquestes mascaretes es porten a esterilitzar perquè puguin ser repartides als serveis que ho necessitin.

Un quart grup, i coordinat de manera més autònoma, és el de 7 persones que confeccionen bates a partir de bosses d’escombraries. L’Ajuntament els ha ajudat amb la gestió del desplaçament del material. 

Per últim, hi ha 7 voluntaris de Protecció Civil que fan de suport en qualsevol necessitat que tingui la ciutadania. “Estem molt agraïts a tots els voluntaris que estan contribuint dia a dia perquè la situació sigui el més fàcil possible per a totes aquelles persones més vulnerables i que puguin disposar d’allò que necessitin sense haver-se de desplaçar-se. Des de l’Ajuntament volem traslladar aquest agraïment a tothom per fer-ho possible”, afirma Yolanda Lorenzo, alcaldessa del municipi i regidora de Serveis Socials.

Darrera actualització: 26.03.2020 | 22:51

Imatges

voluntaris