La festa major, tot un èxit

Dimecres, 30 d'agost de 2023 a les 00:00

Centenars de persones surten al carrer per celebrar la Festa Major de Vilanova del Vallès, amb activitats pensades per a tots els públics.

La Festa Major d'enguany, va acabar el passat dilluns 28 d'agost, i ha estat un èxit de participació. Gràcies en bona part a les entitats i a les persones que han fet possible les diferents activitats realitzades.
Abans-d'ahir es va posar el punt final a la Festa Major 2023 de Vilanova. Un esdeveniment que ha omplert els carrers del poble i que han comptat amb una elevada participació. La Festa Major d'enguany ha comptat un any més amb actes que tradicionalment ja s'han anat desenvolupant a les darreres edicions com la caminada nocturna que guardant la sorpresa fins al darrer moment va portar als/les participants fins a Can Congostell, la casa més antiga del municipi que data de l'any 1021. La Virranova del tapeig que va arribar a la seva 7a edició, les sardanes, el concert de blues, l'actuació castellera dels Xics de Granollers, la simultània d'escacs o els micromusics, també van repetir edició amb una gran afluència de públic.

Cal destacar com a novetats l'exposició de fotografies de Festa Major al llarg de la seva història, el pas pel municipi de 'La vuelta' o la cercavila i el lluïment d'entitats. Els Gegants de Vilanova van tornar a sortir al carrer després de molts mesos sense poder-ho fer, un element important que recupera la identitat del municipi.

També cal destacar la nova ubicació de la fira, i l'adaptació als col·lectius més sensibles. De fet, durant una hora al dia es reduïa el so i el llum per aconseguir una fira més inclusiva i adaptada a tothom. Amb la intenció precisament d'assolir la inclusió també a la Festa Major del municipi, el pregó d'enguany va anar a càrrec de l'entitat vilanovina Movimiento Azul, avesada a l'ajuda a les persones amb autisme.

La intenció principal des de la regidoria de promoció cultural ha estat la de donar un enfocament especial al públic infantil, sense deixar de banda el jovent i recuperar actes pel públic adult com el concert i ball amb l'orquestra de La principal de la Bisbal.

La Festa major d'enguany no va quedar exempta de la greu situació climàtica que viu el país, i malauradament el punt negatiu va ser l'anul·lació de la botifarrada, el correfoc i la traca a causa de l'alt perill d'incendis. I de l'exhibició d'Aikido, la passada de gegants, la caminada popular, les havaneres o la batalla de colors per pluges.

La Festa va finalitzar amb el piromusical, que enguany comptava en un format més reduït i sense traca final per sensibilitat amb els col·lectius més vulnerables i els animals.

Per aquest motiu, des del consistori es fa una valoració molt positiva d'aquesta Festa Major, tant pel que fa a la participació com pel civisme que s'hi ha viscut en les activitats organitzades i, per tant, en la implicació de la ciutadania, entitats i treballadors i treballadores municipals perquè la festa hagi estat tot un èxit.

Darrera actualització: 30.08.2023 | 12:25