La Biblioteca disposarà temporalment d'una impressora 3D

Divendres, 31 de març de 2023 a les 00:00

La biblioteca de Vilanova del Vallès tindrà una impressora 3D per apropar aquesta tecnologia a la gent del poble, a partir de la iniciativa 'Labs portàtils tecnològics'. Una iniciativa, en el marc del programa BiblioLab, que neix amb la voluntat d’apropar la cultura maker a les biblioteques mitjançant un conjunt de mòduls fàcilment transportables.

LABORATORI PORTÀTIL TECNOLÒGIC: IMPRESSIÓ EN 3D

 

Els laboratoris portàtils tecnològics itineren per les Biblioteques de la Xarxa de Biblioteques Municipals amb l’objectiu d’apropar la cultura maker al territori i fomentar l’aprenentatge de la ciutadania a través de la creativitat i la tecnologia (STEM), més concretament l’electrònica, la robòtica, el tall de vinil i la impressió 3D.

 

Són nómes 12 les biblioteques seleccionades per rebre aquests laboratoris portàtils durant aquest any, del total de 233 biblioteques i 10 bibliobusos que conformen la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona. Des de la biblioteca es valora molt positivament poder comptar amb aquests tallers i materials que han de permetre assolir alguns dels objectius com a biblioteca pública: esdevenir un espai d’aprenentatge, experimentació i creació de nou coneixement de forma col·laborativa.

 

És un laboratori que permet treballar amb ordinadors (excepte amb els infants menors de 9 anys que utilitzaran llapis 3D), potenciant i donant a conèixer la sala multimèdia. Falten espais on poder crear i inventar, i aquests laboratoris s'ajusten perfectament a la idea de la biblioteca com a espai de cocreació i innovació. Alhora els tallers s'han conformat com un espai de socialització, especialment en biblioteques de pobles com Vilanova, i per tant ajudaran a crear comunitat.

 

El propòsit és que les persones participants coneguin el funcionament, les característiques, els beneficis, les limitacions i els àmbits d’aplicació de les tecnologies de la fabricació digital mitjançant la impressió 3D. Per assolir aquest propòsit es disposarà durant unes quantes setmanes de:

1 impressora 3D

10 Llapis 3D

 

Des de la Biblioteca s’ha organitzat una agenda d’activitats a l’entorn de la impressió 3D adaptada a diferents públics del municipi (infants, joves i adults). Per tal d’arribar al màxim nombre de públic possible.

 

El calendari dels tallers és el següent:

Divendres 21 d’abril a les 17.30 h

Iniciació a la impressió 3D per a infants majors de 9 anys: disseny i fabricació d’un punt de llibre.

Taller de manualitats de Sant Jordi utilitzant llapis 3D per a infants de 6 a 8 anys.

 

Dijous 11 de maig a les 18 h

Iniciació a la impressió 3D per a joves de més de 12 anys i adults: disseny i fabricació d’un clauer.

 

Divendres 12 de maig a les 17.30 h

Iniciació a la impressió 3D II per a infants majors de 9 anys: disseny d’un clauer o figura articulada.

 

Dijous 8 de juny a les 17.30 h

Donem forma pintant en 3D per a infants de 6 a 8 anys: construirem objectes en l’aire.

Darrera actualització: 27.03.2023 | 19:09