Indicacions per tenir una Castanyada segura

Divendres, 30 d'octubre de 2020 a les 20:55

No es pot fer l’activitat de “truc o tracte” en la qual els infants van disfressats casa per casa per demanar llaminadures

El primer cap de setmana de confinament perimetral municipal, toc de queda i tota la resta de restriccions com a mesures per aturar la Covid-19 coincideix amb la principal festivitat de la tardor: Castanyada, Halloween i Tots Sants.
A banda del dispositiu especial dedicat a la jornada de Tots Sants i l’assistència als cementiris, preocupa en un moment que les autoritats han demanat una “aturada social” a la ciutadania el format que adquireixin les dues tradicions (una de pròpia i l’altra importada) que coincideixen en un mateix dia, el 31 d’octubre: la Castanyada i Halloween.
Si celebreu la Castanyada, seguiu les següents pautes:
•    No es poden fer trobades ni reunions de més de sis persones, ni festes ni revetlles amb ball, ni botellón a la via pública. Es recorda que les activitats de restauració amb consum en el local estan suspeses.
•    Es recomana la celebració d’aquesta festa en família, en grups reduïts (màxim sis persones, tret que totes siguin de la bombolla de convivència). Cal mantenir les distàncies i fer ús de la mascareta, sobretot tenir-ho present també per a espais interiors. Evitar el contacte físic i les trobades amb persones amb qui no s’ha tingut contacte habitual en els últims dies. Es recomana mantenir la ventilació dels espais de reunió.
•    Per a l’elaboració de panellets, cal fer-los respectant les bombolles de convivència i els grups de convivència estable definits en els plans sectorials. Abans de començar la preparació i durant l’elaboració, cal rentar-se correctament les mans amb aigua i sabó tantes vegades com sigui necessari, i dur mascareta. No es recomana utilitzar gels hidroalcohòlics durant l’elaboració atès que poden transferir olors i gustos estranys al producte. No s’han de compartir productes ni estris si els grups no són convivents. Un cop els panellets estiguin cuits, es recomana cobrir-los o embolicar-los per evitar qualsevol contaminació externa i no tocar-los amb les mans. 
•    No es pot fer l’activitat de “truc o tracte” en la qual els infants van disfressats casa per casa per demanar llaminadures.
•    Cal recordar que una màscara d’una disfressa no substitueix una mascareta de protecció (cal dur en tot cas la mascareta a sota).

Darrera actualització: 30.10.2020 | 20:57