Èxit de l’Institut de Vilanova del Vallès a l’Exporecerca Jove

Dimecres, 17 de març de 2021 a les 14:00

10 dels 60 treballs admesos per la fira de recerca internacional són de l’Institut.

L’Institut de Vilanova del Vallès ha tingut una molt bona participació en la fira de recerca internacional Exporecerca Jove. Es tracta d’una fira que se celebra des de l’any 2000, on joves de secundària i batxillerat d’arreu del món poden presentar els seus projectes d’investigació durant tres dies. Els participants presenten els seus treballs en stands personalitzats per ells mateixos, on tenen l’oportunitat de difondre i donar a conèixer la seva recerca al públic visitant.

En l’edició d’enguany, l’Institut de Vilanova del Vallès es va presentar amb 12 treballs de recerca, dels quals 10 han estat seleccionats per a ser presentats. En total, a la Fira hi arriben 60 projectes d’arreu del món, pel que l’Institut ha aconseguit representar una sisena part del total de treballs escollits per l’organització.

A més a més, els bons resultats també s’han vist amb els diversos guardons que 5 alumnes han rebut de diferents patrocinadors de l'Exporecerca :

  • Andrea Dueñas Soliveras: Menció ISEF: American Meteorological Society, atorgat per Society for Science.
  • Paula Dueñas Soliveras: Premi Ciència en Societat, atorgat per la Fundació Ciència en Societat.
  • Paula González Navarro: Menció ISEF: The US Agency for International Development, atorgat per Society for Science.
  • Alba Ros Rodríguez: Premi Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona, atorgat per la  Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona, i Premi Water Prize, consistent en la participació com a finalista del Stockholm Junior Water Prize Espanya organitzat per Fundación Aquae.
  • Gisela Gamero Casas: Premi doble Societat Catalana de Pedagogia, que consisteix en una visita a les instal·lacions de l'IEC, on ha realitzat una exposició, i la possible publicació del seu treball en revistes vinculades.

Finalment, la Gisela Gamero Casas també ha obtingut la seva classificació per a la fase final del certamen, que es farà els propers 26 i 27 de març al Casino l'Aliança del Poblenou (Barcelona).

Darrera actualització: 18.03.2021 | 09:53