Estat d'alerta per sequera hidrològica

Divendres, 25 de novembre de 2022 a les 00:00

Vist que la Generalitat de Catalunya ha declarat avui al DOG núm. 8801 de 25 de novembre de 2022 l’entrada en Estat d'alerta per sequera hidrològica que afecta a diversos municipis entre els quals hi ha VILANOVA DEL VALLÈS.

Vist que aquesta declaració implica la posada en marxa del Pla especial d'actuació en situació d'alerta i eventual sequera en relació a les limitacions de consum.

L’entrada en aquest estat d’alerta de sequera comporta una sèrie de mesures de gestió i de limitacions en el consum que entren en vigor aquest divendres 25 de novembre.

Pel que fa als usos d'abastament domèstic, s'estableixen limitacions particulars per a determinats usos urbans que han de complir tots els municipis com les limitacions en el reg de jardins i zones verdes, la prohibició d’ompliment de fonts ornamentals, la prohibició a particulars de la neteja de carrers amb aigua de xarxa, les limitacions en l’ompliment de piscines, la limitació en la neteja de vehicles, entre d’altres.

Piscines

La utilització d'aigua per l'ompliment de piscines queda limitada als casos següents:

  • El reompliment parcial de piscines que disposin d'un sistema de recirculació de l'aigua, en les quantitats indispensables per reposar les pèrdues d'aigua per evaporació i neteja de filtres i per garantir la qualitat sanitària de l'aigua.
  • El primer ompliment de piscines de nova construcció.

Reg

  • El reg de jardins i zones verdes, tant de caràcter públic com particular, ha de fer-se només en l'horari de menor insolació (de 20 a 8 h).
  • La dotació per a reg ha de ser la mínima indispensable adaptant-se en tot moment a les condicions de temperatura i humitat.
  • El reg dels jardins particulars es pot realitzar, com a màxim, dos dies cada setmana
  • Neteja carrers, mobiliari urbà
  • Es prohibeix als particulars la neteja de carrers, paviments, façanes i similars utilitzant mànigues d'aigua o altres sistemes que utilitzin una làmina d'aigua per arrossegar la brutícia.

Neteja de vehicles

La neteja de qualsevol tipus de vehicle queda limitada als casos següents:

  • Neteja en establiments comercials dedicats a aquesta activitat que compten amb sistemes de recirculació de l'aigua.
  • Fora dels establiments comercials es permet únicament la neteja dels vidres, miralls, retrovisors, llums i plaques de matrícula mitjançant l'ús d'esponja i galleda.

Aquestes mesures es posen en marxa per assegurar l’estalvi d’aigua i que se’n faci un ús racional atès la declaració d’alerta per sequera hidrològica. Es podran modificar seguint en tot moment les indicacions de l'Agència Catalana de l'Aigua i en funció també de l'evolució de la sequera. Qualsevol canvi o modificació es comunicarà oportunament.

Darrera actualització: 25.11.2022 | 14:55