Es prohibeixen les trobades de més de sis persones

Dissabte, 26 de setembre de 2020 a les 12:45

També s'estableix un protocol més estricte en l'ús dels parcs infantils

A Catalunya ja estan prohibits els grups de més de sis persones. El Diari Oficial de la Generalitat (DOGC) ha publicat aquest matí la resolució que limita les trobades, que està en vigor des d'ara i que de moment té una vigència per un període de 15 dies. El text diu que es prohibeixen les trobades i reunions de més de sis persones, excepte que convisquin juntes, tant en l'àmbit privat com en el públic. A més, en les reunions de fins a sis persones a l'espai públic no es permet el consum ni d'aliments ni de begudes. El màxim de sis persones també s'aplica a les taules o agrupacions de taules dels establiments d'hostaleria i restauració, tant a l'interior dels locals com a les terrasses.

Al mateix temps, s'ha establert un protocol més estricte per a famílies. La Generalitat ha optat per no tancar els parcs infantils, però sí que considera necessari reforçar les pautes per a les famílies per a fer-ne un ús correcte. Així, es demana que no s'accedeixi als parcs quan hi hagi molts infants, que s'extremi la higiene de mans, evitar berenar en l'espai de joc i es recomana que només un adult acompanyi els nens. També es recorda que l'ús de la mascareta a partir dels 6 anys inclosos i ,sempre que sigui possible, entre els 3 i 5 anys.

Recordem que és obligatori l'ús de la mascareta. 

Pel que fa als parcs de Vilanova, des de l'Ajuntament i mitjançant la Brigada Municipal es procedirà a la desinfecció diària dels parcs més concorreguts del municipi per tal de mantenir la seva salubritat.

En aquesta notícia hi trobareu dues infografies amb recomanacions que cal tenir en compte i preguntes freqüents relacionades al següent enllaç: https://canalsalut.gencat.cat/ca/salut-a-z/c/coronavirus-2019-ncov/ciutadania/mesures-per-contenir-els-brots/mesures-per-contenir-els-brots-aplicables-a-tot-catalunya/preguntes-frequeents-prohibicio-reunions/

Darrera actualització: 26.09.2020 | 13:13