Es fa un tractament fitosanitari als pins del bosc de les Escoles

Divendres, 14 de juliol de 2023 a les 00:00

Es busca eliminar la Diplòdia, un fong perillós pels arbres però inofensiu per a la població.

L'Ajuntament de Vilanova del Vallès aplicarà, el 17 de juliol a la nit, un tractament fitosanitari contra la Diplòdia als pins del bosc de les Escoles. Diferents zones de Catalunya s'han vist afectades per la presència del fong, que ataca amb especial virulència als pins fins a arribar a matar-los.

El fong es desenvolupa especialment bé amb temperatures altes i pedregades. Un hivern amb cotes de fred suaus i un estiu de calor intensa ha fomentat la seva proliferació. L'Ajuntament realitzarà les tasques de cura per als arbres que ja estiguin afectats i treballs de prevenció per evitar que el fong s'instal·li en altres pins i es vegin abocats a la tala.

S'ha comunitat mitjançant cartells a tot el veïnat de l'actuació que es durà a terme el 17 de juliol i 24 hores després la zona quedarà abalisada. El tractament es farà en la línia del Pla de Gestió Integrada de Plagues, per tant, es reduirà al mínim les aplicacions, especialment, les polvoritzacions. Habitualment, els tractaments fitosanitaris al municipi es fan amb productes ecològics i no tòxics, com el sabó potàssic, però en aquesta ocasió s'haurà d'utilitzar un producte sistèmic anomenat Tetraconazol. La implementació serà localitzada.

Darrera actualització: 14.07.2023 | 07:46