Es donen per finalitzades les mesures per alt risc d’incendi i avui es podran portar a terme els focs artificials

Dilluns, 28 d'agost de 2023 a les 00:00

L'activació del Pla Alfa per part dels Agents Rurals ve donada pel mapa de perill diari d'incendi forestal i altres eines d'anàlisi de risc.

El Govern de la Generalitat dona per finalitzades les mesures temporals extraordinàries davant l’elevat risc d’incendis en algunes zones que va imposar la darrera setmana. 

Des de les 00.00 hores del dia 22 d’agost fins a les 00.00 hores del dia 26 d’agost de 2023 els municipis inclosos en el mapa de perill d’incendi forestal del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural que es trobaven en perill molt alt o extrem, entre els quals es va incloure Vilanova del Vallès, així com els que tenien activat el nivell 3 del Pla Alfa dels Agents Rurals, se’ls va aplicar mesures prohibitives excepcionals com: 

  • Encendre foc en tots tipus d’espais oberts. 
  • La introducció o ús de material pirotècnic.

El Pla Alfa és el procediment operatiu establert pel Cos d'Agents Rurals per definir les actuacions dels efectius de vigilància i prevenció d'incendis, davant les situacions de perill d’incendi forestal que es puguin produir.  

Aquestes situacions de perill d’incendis forestals es graduen en una escala de 4 nivells operatius, de 0 a 3, per a cada comarca.

  • Nivell 0, correspon a un nivell baix de perill d’incendi forestal
  • Nivell 1, nivell moderat
  • Nivell 2, nivell alt
  • Nivell 3, nivell extrem de perill d’incendi

L'activació de cada nivell comporta un grau de mobilització dels efectius i la realització de determinades actuacions preventives.

En els nivells alt i extrem (nivells 2 i 3), es restringeixen determinades activitats susceptibles de provocar incendis forestals, com ara la possibilitat d’encendre foc, la realització d’activitats esportives, de treballs forestals o d’activitats agrícoles i l’ús de barbacoes en les àrees de lleure existents, podent, fins i tot, restringir l’accés als principals massissos muntanyosos.

De fet, la finalització del període de les mesures excepcionals aplicades a Vilanova del Vallès permetran que aquesta nit es puguin portar a terme els focs artificials de finalització de la festa major.

Darrera actualització: 28.08.2023 | 11:38

Imatges