Es detecta una temptativa d’estafa aprofitant dades municipals

Dijous, 17 d'agost de 2023 a les 00:00

Darrerament, s’han detectat diversos supòsits d’estafa en què la víctima rep un avís per sol·licitar dades personals o directament pagaments, presumptament enviada des de l’Ajuntament.

En aquest cas hem detectat diverses temptatives utilitzant el nostre Ajuntament de Vilanova del Vallès com a emissor. Diverses persones haurien rebut comunicació per xarxes socials, sol·licitant el pagament de rebuts diversos, afegint número de compte corrent, correu electrònic, i en alguns casos, una posterior trucada telefònica.

L’Ajuntament, en cap cas fa servir aquests mitjans per posar-se en contacte amb els ciutadans o proveïdors i, per tant, en cas de rebre una comunicació d’aquest estil, es recomana posar-se prèviament en contacte amb aquest Ajuntament per comprovar la veracitat de la sol·licitud, no fent cas del missatge rebut.

Es recorda que l’Ajuntament, en cas de sol·licitar pagament de qualsevol espècie, fa arribar una carta oficial a la persona interessada.

Igualment, es recomana guardar les dades d’aquesta sol·licitud i presentar la corresponent denuncia. En aquest sentit, l’Ajuntament ja ha presentat la pertinent denúncia sobre els fets ocorreguts.

S’adjunta captura de la temptativa d’estafa com a exemple.

Darrera actualització: 17.08.2023 | 11:13