Entrevista a la Comissió de Festes

Dimecres, 14 d'agost de 2019 a les 12:00

La Comissió de Festes s’encarrega d’organitzar la Festa Major, l’Aplec de Santa Quitèria i el Carnestoltes. També col·labora amb les Caramelles i altres actes socials i culturals que se celebren al municipi. Actualment està formada per 10 persones i des de fa quatre anys, el grup decideix de manera més independent la programació de la Festa Major.

Què és per a vosaltres la Festa Major?

És participar del poble i fer-te’l més teu. També és estar amb els teus veïns i fer molta germanor. La Festa Major és l’acte central de la Comissió de Festes i l’esdeveniment més esperat pels vilanovins i vilanovines. Volem que la gent recordi la festa un mes després.

Com us organitzeu a nivell intern i quan la comenceu a preparar?

Ens acostumem a reunir un cop per setmana i la festa major la comencem a preparar just quan acaba l’anterior. Per exemple, els concerts i orquestres els hem de tancar entre octubre i novembre perquè estan molt sol·licitats. La resta del programa l’anem definit després.

Com prepareu el programa?

Intentem que sigui una festa molt participativa i programem actes per a tots els públics i gustos. Volem que tothom s’hi pugui sentir còmode. El col·lectiu que ens costa arribar és el de joves; però hi treballem constantment.

Rebeu propostes dels habitants del municipi?

Sí, i tant! Dels nostres veïns, coneguts, familiars, etc. Tothom pot aportar el seu granet de sorra a la festa però hem de tenir en compte el pressupost que hi ha. Hem de ser realistes, no som Barcelona ni Granollers i no hi ha empreses patrocinadores darrera. Tot i així traiem molt profit de la festa i programem molts actes!

Quin és l’acte estrella?

L’acte que més ens agrada és la batalla de colors. El vam iniciar nosaltres fa quatre anys i és un acte molt participatiu i molt complex pel que fa a l’organització ja que necessitem 30 persones col·laboradores perquè pugui funcionar bé. És un acte econòmic però amb un gran esforç humà. La pista americana que hi ha tothom l’espera i és la traca final de la batalla.

A l’hora de dissenyar el programa de Festa Major, quina relació teniu amb les entitats?

La relació és molt bona però trobem a faltar representació de les entitats a la Comissió de Festes. El que si que demanem a les entitats és que facin el pregó. La Colla gegantera celebra el 25è aniversari, el faran ells el pregó.

Quines novetats hi haurà aquest any a la festa?

Les més destacades seran els concerts íntims a la plaça dels Països Catalans per tothom que vulgui tocar o cantar, un concurs de truites, el monòleg del Peyu i el canvi d’ubicació del Passatge del Terror. També hi haurà l’actuació de la cantautora local Ivette Nadal i un taller de circ dilluns a la tarda.

Darrera actualització: 02.08.2019 | 14:01