Entre dimarts i dimecres es distribuiran mascaretes als municipis de més de 30.000 habitants amb estacions de tren i autobusos, com Granollers i Mollet del Vallès

Dilluns, 13 d'abril de 2020 a les 16:30

Seran per a tots els treballadors/es que facin servir el transport públic i la setmana següent arribaran a la resta de municipis

Les mascaretes quirúrgiques provinents del Ministerio del Interior van arribar ahir a Catalunya repartides en 4 magatzems corresponents a les 4 províncies. El criteri preestablert sobre el repartiment de mascaretes és prioritzar municipis grans, amb estacions ferroviàries de metro o tren. El repartiment s'ha de dur a terme durant dimarts 14 i dimecres 15 a aquelles persones que hagin de desplaçar-se als seus llocs de treball mitjançant transport públic i durant les primeres hores del matí: de les 6.30h a les 12h aproximadament.
Amb aquests criteris es seleccionen les poblacions de més de 30.000 habitants que disposen d'estacions ferroviàries i s'estableix un repartiment de les mascaretes de cada província per als municipis corresponents, de forma proporcional d'acord amb el cens de població.
Els municipis on es realitzarà el repartiment de mascaretes en les principals estacions ferroviàries (TMB Metro, FGC i Renfe - Adif) són els següents: Barberà del Vallès, L'Hospitalet de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Mollet del Vallès, Montcada i Reixac, Rubí, Sabadell, Sant Adrià de Besòs, Badalona, Barcelona, Castelldefels, Cerdanyola del Vallès, Cornellà de Llobregat, Gavà, Granollers, Igualada, Sant Boi de Llobregat, Sant Cugat del Vallès, Vic, Vilafranca del Penedès, Figueres, Girona, Lleida, Lloret de Mar, Olot, Reus, Tarragona, El Vendrell, Manresa, Mataró, El Prat de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí, Santa Coloma de Gramenet, Terrassa, Vilanova i la Geltrú, Blanes, Cambrils, Tortosa i Viladecans. També es distribuiran mascaretes en les principals estacions d'autobusos.
Les mascaretes es repartiran a l'interior de les principals estacions ferroviàries, un cop validat el bitllet. Es repartiran per part de voluntariat de Creu Roja i de les associacions de voluntariat de protecció civil en aquells municipis que en disposin.
Les mascaretes es podran dispensar també dins dels propis vehicles, per facilitar que puguin ser recollides per usuaris que accedeixin des d'altres municipis i estacions.
A partir de la setmana que ve, es repaertiran mascaretes a la resta de municipis.

Darrera actualització: 13.04.2020 | 16:48