En marxa treballs de manteniment de les franges de Can Cebrià, Can Nadal, Can Rabassa i El Xaragall

Dilluns, 12 de de setembre de 2022 a les 20:00

A partir d’avui dilluns 12 de setembre, i durant les pròximes setmanes, l’Ajuntament de Vilanova del Vallès durà a terme els treballs d’obertura i manteniment de les franges perimetrals de protecció d’incendis als barris de Can Cebrià, Can Nadal, Can Rabassa i El Xargall. 

Els treballs consistiran en l’estassada de vegetació i la reducció de la densitat arbòria en una franja perimetral amb una amplada de 25 metres al voltant dels barris, amb l’objectiu de reduir-ne la combustibilitat, protegir els habitatges del foc i facilitar la feina als equips d’emergència davant la possiblitat d’un incendi forestal. Durant aquests treballs, que combinen l’ús de maquinària amb el treball manual segons el tipus de tasca i l’orografia del terreny, es prioritza el manteniment dels arbres més resistents al foc, com els roures i les sureres, davant dels pins, que cremen amb més facilitat. 

Aquestes tasques s’emmarquen en un calendari anual de manteniment d’aquestes franges que l’Ajuntament executa amb l’ajuda de la Diputació de Barcelona i el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural. D’aquesta manera, l’Ajuntament compleix la normativa en matèria de prevenció d’incendis forestals i protegeix els barris del perill del foc.  

Els treballs han començat avui per Can Nadal, i s’estendran progressivament a la resta de barris durant els pròxims dies. 

Darrera actualització: 13.09.2022 | 07:51

Imatges

Imatges de l'actuació Imatges de l'actuació