El primer desconfinament dels nens menors de 14 anys començarà aquest diumenge 26 d'abril

Dissabte, 25 d'abril de 2020 a les 14:45

Tot el que heu de saber pel desconfinament dels infants

A partir d’aquest diumenge, 26 d’abril, els nens podran sortir al carrer, una de les mesures d’aquest desconfinament gradual. És una de les últimes novetats que ha anunciat el Govern espanyol en el pla de desconfinament dels nens, després de dir, inicialment, que els infants només podrien acompanyar els adults a fer les activitats permeses (anar al banc, al supermercat o a la farmàcia). Els menors d'entre 14 i 18 anys poden desplaçar-se sense acompanyament i anar a comprar aliments i productes essencials.

Quins nens poden començar a sortir al carrer?
Es permet la sortida al carrer als nens menors de 14 anys per poder passejar. Cada adult podria acompanyar tres nens i estarà permès córrer, saltar i fer exercici, respectant les mesures de distanciament social, almenys dos metres amb terceres persones. L’adult ha de ser una persona que visqui amb l’infant.
Els nens i nenes que tinguin símptomes o estiguin en aïllament domiciliari o en quarantena per coronavirus no poden sortir.

Quan es podrà sortir i a quins llocs?
Els infants menors de 14 anys podran sortir des de les 9 del matí fins a les 9 de la nit a fer un passeig. Aquesta sortida al carrer no podrà durar més d’una hora i els nens no es podran allunyar més d’un quilòmetre de casa seva. 
No està permès l’accés a parcs, zones infantils i altres instal·lacions que no compleixin les mesures de seguretat. Cal mantenir la distància de dos metres entre persones i continuar procurant per una bona higiene. La Generalitat recomana dur el certificat autoresponsable de desplaçament.

Pel que fa a l’ús de mascaretes, el Govern espanyol recomana l’ús de mascaretes durant la sortida dels nens al carrer, però no són obligatòries. La Generalitat recomana que es facin mascaretes infantils a casa, adaptades als nens.

Darrera actualització: 25.04.2020 | 14:51