Dos nous cursos per professionalitzar-se

Dijous, 23 de març de 2023 a les 00:00

De monitoratge de lleure i d’atenció a l’alumnat, ambdós gratuïts i virtuals.

El Consorci de Formació Continua subvenciona el 100% del cost de dos nous cursos per formar-se en dinamització d’activitats de lleure infantil i juvenil i en atenció a l’alumnat amb necessitats educatives especials. Ambdós estan organitzats per l’Escola EFA, iniciativa de l'Associació Catalana d’Empreses del Lleure, i es duran a terme entre els mesos d’abril i juny en format virtual i estan dirigits a persones majors de 18 anys, en situació de treball assalariat o autònom, afectades per un ERTO o en l’atur. 

El curs de dinamització d’activitats de temps lliure educatiu infantil i juvenil constarà de 126 hores que s’impartiran de dilluns a divendres, de 16 a 20 hores, des del 17 d’abril fins al 31 de maig. La formació prepara l’alumnat per organitzar activitats, fer un programa general en una organització i aplicar tècniques específiques d’animació grupal amb especial atenció a la promoció de valors. També donarà nocions bàsiques de seguretat i prevenció de riscos. Es contemplen 160 hores de pràctiques no laborals. 

La mateixa Escola EFA també organitza el curs d’atenció a l’alumnat amb necessitats educatives especials, del 8 de maig al 22 de juliol. Seran 120 hores repartides de dilluns a dijous, de 16 a 20 hores. L’objectiu dels mòduls és mostrar com garantir la participació dins l’escola de l’alumnat amb necessitats especials, aprendre a desenvolupar programes d’autonomia social, afavorir processos d’inclusió socioeducativa i adquirir actituds i habilitats en la tasca de vetllar. 

Les sessions dels dos cursos es faran en format virtual mitjançant videotrucades en directe, però les tutories obligatòries seran presencials a Barcelona, així com les proves d’avaluació. Un cop finalitzats, s’obtindrà un Certificat de Professionalitat. Per a més informació i per fer la inscripció es pot visitar el web https://escolaefa.cat/oferta-formativa/. 

Darrera actualització: 23.03.2023 | 10:08