DeixaLlibres, l’intercanvi de lectures a la deixalleria

Dijous, 20 d'abril de 2023 a les 00:00

Es pot participar del 22 al 29 d’abril. 

Amb motiu de la diada de Sant Jordi, la Deixalleria del Consorci s’adhereix un any més a la campanya DeixaLlibres, una iniciativa que pretén fomentar l’hàbit de la lectura i, alhora, reduir la generació de residus amb l’aprofitament de llibres de segona mà. Del 22 al 29 d’abril, les 25 deixalleries municipals fixes i també la mòbil permetran que la gent dipositi obres ja usades i que s’emportin d’altres. 

L’objectiu principal és conscienciar la població sobre la reducció de la creació de residus, però també la importància d’allargar la vida útil de productes com els llibres, que mai caduquen i sempre es pot trobar algú altre que no l’hagi llegit mai. Qui vulgui podrà endur-se fins a un màxim de tres exemplars i, un cop els hagi gaudit, retornar-los. Tot de forma gratuïta. 

El Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental calcula que, des que es va iniciar la campanya DeixaLlibres el 2010, s’han recuperat prop de 40.000 exemplars, la majoria dels quals eren novel·les, contes, biografies i literatura infantil. La iniciativa ha permès evitar l’emissió a l’atmosfera de 84.000 kg de CO₂, dada que equival a més de 4,2 milions d’arbres que es necessiten per absorbir aquesta quantitat de diòxid de carboni en un dia. La reutilització dels llibres també ha estalviat el consum d’uns 19 milions de litres d’aigua.

Recordem que la deixalleria més propera és la de Montornès.

Darrera actualització: 19.04.2023 | 17:52