Confinament comarcal a partir d’aquest dilluns, 8 de febrer

Diumenge, 7 de febrer de 2021 a les 17:55

La restauració podrà allargar una hora les franges d'esmorzars i dinars i obren els gimnasos al 30%

El govern de la Generalitat va anunciar, el passat dijous, les noves restriccions a Catalunya i els canvis en les mesures covid per prevenir els contagis i reduir la tercera onada, ja que les actuals estan previstes fins al 7 de febrer.

Confinament comarcal i restauració

A partir del 8 de febrer el confinament serà comarcal i s’allarguen els horaris de la restauració. Els bars i restaurants podran obrir una hora més en les dues franges autoritzades: per servir esmorzars de 7.30 a les 10.30 h i dinars de 13 a 16.30 h.

Esport

També es permet la reobertura dels gimnasos amb un aforament limitat a l’interior del 30 %. En el cas de Vilanova, la Sala de fitness tindrà una capacitat per a 8 usuaris/àries màxim i la sala d’activitats dirigides será per un màxim de 6 persones i amb l’ús de mascareta per ser activitat grupal. 

Per fer les reserves a les activitats dirigides s’haurà de fer reserva amb cita prèvia amb un temps d’antelació màxima de 24 hores a l’horari de l’activitat, a través del telèfon 93 845 84 29 o presencialment a la recepció del pavelló.

Excepcionalment i degut a l’organització de les eleccions al Parlament de Catalunya, el gimnàs estarà tancat el 12, 13 i 15 de febrer. En el rebut de febrer, es compensaran tots els dies que hagin tancat.

En l’àmbit esportiu també hi ha un altre canvi perquè es permetrà disputar les competicions que donen accés a proves d’àmbit estatal o professionals -que ja funcionaven-. La resta continuaran suspeses.

Cultura

La flexibilització de les mesures també beneficia les llibreries, que passen a ser un establiment cultural i, per tant, queden fora de les restriccions que afecten els establiments comercials. Podran obrir en dissabte encara que tinguin una superfície de més de 400 metres quadrats.

Educació

També hi ha canvis en l’àmbit educatiu, perquè els estudiants de primer grau de les universitats podran combinar les classes virtuals amb presencials. Els universitaris de la resta de cursos hauran de continuar amb les classes preferentment en línia.

La resta de restriccions es mantenen i això vol dir que es manté el tancament dels centres comercials i també el dels comerços no essencials en cap de setmana.

Pel que fa a les trobades socials, es manté la doble limitació que fixa les reunions en sis persones i dues bombolles màxim.

Darrera actualització: 07.02.2021 | 17:56