Comencen les obres de restauració ambiental del Passeig Fluvial al seu pas per Vilanova

Dimecres, 26 d'octubre de 2022 a les 00:00

Divendres passat van iniciar-se els treballs de restauració ambiental del Passeig Fluvial, el tram del Riu Mogent més proper al nucli urbà de Vilanova

Els treballs consistiran en la retirada de la part aèria de la canya americana i del seu rizoma juntament amb la retirada de residus i materials acumulats com a conseqüència del temporal Glòria de l’any 2020. Posteriorment es duran a terme operacions de restauració ambiental com hidrosembra amb espècies autòctones, instal·lació de biorrotlles amb macròfites de ribera, i plantació d’arbres de ribera com àlbers i/o freixes.  

Els principals objectius del projecte són millorar l’estat ecològic del riu i potenciar-lo com a hàbitat d’interès natural, millorar el seu comportament hidrològic i reduir el risc d’inundacions davant de noves avingudes, i potenciar l’ús social de l’espai en connexió amb el Parc Fluvial i el camí del riu.

Els treballs, que també inclouran la neteja del Torrent del Sorral al seu pas pel Parc Fluvial, i la neteja de canya americana i residus al voltant del Pas de Can Farigola, s’allargaran durant tot el mes de novembre. 

L'import de l'adjudicació del projecte són 65.320,04 euros (IVA inclòes).

 

 

Darrera actualització: 26.10.2022 | 14:08

Imatges