Comença l’Escola de Famílies 2023

Dimecres, 12 d'abril de 2023 a les 00:00

És un cicle de formacions i tallers triats per les mateixes famílies. 

L’Escola de Famílies començarà l’edició del 2023 el 8 de maig. Es tracta d’un programa de formacions sorgit del Pla Local d’Educació que busca aportar eines i recursos a les famílies dels municipis, a més d’empoderar-les en el rol d’agents educatius.

Per a la selecció de tallers, s’ha comptat amb la participació de 200 famílies que han triat els temes que més els interessaven a través d’una enquesta en línia. Les sessions estan dividides segons les edats, en formacions per a famílies amb criatures de 0 a 5 anys, de 6 a 11 i de 12 a 17. Es tractaran temes com els primers auxilis en la infància, l’ús de pantalles, l’alimentació saludable, la comunicació emocional, l’acompanyament en el pas a l’adolescència o la sexualitat i l’afectivitat, entre altres. Les formacions es faran a les tardes, a les instal·lacions de l’Escola Bressol Municipal La Baldufa, a l’edifici de primària de l’Escola Mestres Munguet-Cortés, a l’Escola La Falguera a l'Institut de Vilanova o a la Sala Polivalent de Cal Trempat. 

La intenció és repetir la iniciativa cada any, adaptant els continguts als interessos de les famílies. L'Ajuntament de Vilanova del Vallès ha creat el programa de la mà dels quatre centres educatius del municipi, la Diputació de Barcelona, l’Institut Català de Salut i el servei Crític de la Mancomunitat de Galzeran. 

Tots els tallers són gratuïts i tenen places limitades. Per inscriure’s, cal escriure un correu eduxarxa410@vilanovadelvalles.cat. S’ha d’indicar el nom i cognom de la persona assistent, el correu i telèfon de contacte, i si es farà ús de canguratge. El programa, que es troba adjunt a la columna de la dreta, indica en quines activitats s’ofereix.

Darrera actualització: 11.04.2023 | 18:45