Com m’he de preparar per la vacuna i per què vacunar-me?

Divendres, 21 de maig de 2021 a les 00:00

El Departament de Salut exposa fins a 6 raons per les quals vacunar-se és necessari i també explica què cal fer per obtenir cita per vacunar-se.

La vacunació està sent avui dia l’arma principal en la lluita contra la Covid-19. El bon ritme de vacunació està permetent la reobertura de diferents activitats i, per tant, cal seguir avançant en la vacunació per continuar progressant en la recuperació de la normalitat. Per aquest motiu, des del Departament de Salut es demana a tothom que es doni d’alta a l’aplicació La Meva Salut (a través de https://lamevasalut.gencat.cat) i actualitzi les dades de contacte per poder ser citat/da en el moment que es requereixi.

A més del progrés social i econòmic que està permetent el bon ritme de vacunació, Salut també ha donat 6 altres raons per les quals és positiu vacunar-se:

1. T’immunitzaràs

Amb els anticossos de la vacuna contra la COVID-19, limitaràs al màxim la possibilitat de patir una malaltia que pot arribar a ser molt greu.

2. Minimitzaràs els riscos

Amb la vacuna, reduiràs la possibilitat de desenvolupar símptomes persistents, d’entrar a l’UCI i de morir a causa de la COVID-19.

3. És segur

S’ha demostrat que totes les vacunes aprovades són segures, i el seu ús està avalat per la comunitat científica i pels organismes internacionals. Els beneficis són molt superiors als riscos.

4. Tindràs més recursos sanitaris

Si baixen els contagis, disminuirà la pressió assistencial i, en conseqüència, el sistema de salut et podrà oferir una millor atenció en cas que ho necessitis.

5. Protegiràs els teus

El gest de vacunar-te també beneficia la gent que t’envolta: evita que la malaltia es propagui i arribi als teus familiars i amics.

6. Formaràs part de la solució

Amb la vacuna, s’arribarà a la immunitat de grup, podràs recuperar el teu dia a dia i es reduirà l’impacte social i econòmic negatiu provocat per la pandèmia.

Pots trobar més informació a és https://canalsalut.gencat.cat/vacunacio-ciutadania

Darrera actualització: 21.05.2021 | 14:16