Augmenta el risc d’incendi per l’arribada d’una onada de calor

Dimarts, 10 d'agost de 2021 a les 00:00

Aquest dimarts, 10 d’agost, s’ha activat l’alerta del Pla PROCICAT per una onada de calor que arribarà a Catalunya aquest dimecres.

Les altes temperatures afectaran al Vallès Oriental i es poden allargar fins al diumenge. L’episodi de calor extrema anirà acompanyat d’una humitat molt baixa, circumstància que incrementa el risc d’incendis.

Aquest 2021 està sent un any molt sec i, per tant, el risc d’incendi pot afectar de forma directa la Serralada Prelitoral. Per aquesta raó, l’Ajuntament de Vilanova del Vallès demana la col·laboració i responsabilitat de totes les persones que passegin per aquest paratge i per l’entorn de la vila, per tal d’evitar que es produeixi cap incendi.   

Per altra banda, es demana precaució davant de l’episodi de temperatures extremes. Es recomana hidratar-se amb freqüència, evitar sempre que sigui possible sortir al carrer en les hores de màxima insolació i que les persones que treballin a l’aire lliure duguin el cap cobert amb una gorra i beguin més aigua de l’habitual. Així mateix, es demana tenir especial cura de les persones majors de 75 anys o amb limitacions de mobilitat. En cas de qualsevol emergència, recordeu que podeu trucar al telèfon 112.

Darrera actualització: 10.08.2021 | 13:23