Arrenca la doble vacunació: grip i Covid-19

Dijous, 28 de d’octubre de 2021 a les 00:00

Es podran aplicar les dues vacunes alhora a aquelles persones que van rebre la segona dosi fa més de sis mesos i que tenen més de 70 anys.

La campanya de vacunació contra la grip ha començat aquest dilluns, 25 d’octubre, amb una novetat destacada: les persones que van rebre la segona dosi de la vacuna contra la COVID-19 i que tenen més de 70 anys poden rebre alhora la vacuna de la grip i la dosi de reforç contra la SARS-CoV2.

L’objectiu d’aquesta doble vacunació és protegir al màxim els col·lectius més vulnerables davant una possible coinfecció.

La tercera dosi de reforç contra la SARS-CoV2, fins ara, ja s’havia obert a les persones que viuen a les residències i a les immunodeprimides i, ara s’obre a la població general de més de 70 anys.

Campanya de la grip

La campanya específica de la grip disposa aquest any d’1.570.000 dosis de vacunes. L’objectiu es superar el 75% de vacunació en persones de més de 60 anys i en el personal sanitari i sociosanitari, així el 60% en dones embarassades i en persones amb condicions de risc.

Com es pot obtenir cita per a la vacunació contra la grip?

Totes les persones que formin part dels col·lectius de risc poden demanar cita a través del web de programació de visites o a través de La Meva Salut, a l’apartat “Cita”. A més, com cada any, es pot contactar directament amb el centre d’atenció primària corresponent.

Les persones que han de rebre la dosi de reforç de la COVID-19 poden vacunar-se alhora de la grip al braç contrari.

Punts de vacunació segurs

Per tal de descongestionar els fluxos circulatoris als CAP, s’establiran punts de vacunació segurs en espais annexos i comunitaris.

Darrera actualització: 02.12.2021 | 14:08