ACTUALITZADA- El Sistema de Salut de Catalunya recomana diferents mesures per evitar la propagació del coronavirus SARS-CoV-2

Dimecres, 11 de març de 2020 a les 17:00

Des de l'Ajuntament es recomana precaució i aplicar les mesures higièniques

Donada l’activació d’emergència de salut pública internacional pel nou coronavirus SARS-CoV-2 que va iniciar-se a la Xina, des del Sistema de Salut de Catalunya i arran dels casos importatns d’altres països s’ha extremat tot el sistema de vigilància epidemiològica per a aquesta fase de contenció, detecció de possibles casos, confirmació, aïllament, tractament i estudi de contactes. 

L’objectiu principal de l'actuació sanitària és evitar la propagació del virus, d’elevada contagiositat, aïllant les persones potencialment malaltes. 
Com a mesures de protecció, es recomana aplicar les mesures higièniques recomanades per a evitar el contagi de qualsevol infecció respiratòria, especialment rentar-se sovint les mans i tapar-se la boca i el nas amb l'avantbraç en tossir o esternudar.

Noves mesures preventives

  • Se suspenen o s’ajornen les activitats col·lectives en espais tancats o oberts que impliquin una concentració superior a 1.000 persones.
  • En els casos en què aquestes activitats es desenvolupin en espais amb aforament inferior a les 1.000 persones, es podran celebrar únicament si només s’ocupa un terç de l’aforament màxim autoritzat, amb l’objectiu de garantir un espai de separació adequat entre els participants.

Aquestes mesures de restricció s’apliquen a espectacles públics, recreatius i d’oci, activitats culturals, religioses o similars, amb independència que siguin ofertes per un titular, explotador o organitzador públic o privat.

Test: Puc estar afectat per coronavirus SARS-CoV-2?

Darrera actualització: 11.03.2020 | 18:28