Acte d'agraïment a les empreses que donen suport al programa Hèrcules i de l’Estada a Empresa (6 juny 2018 a Cal Trempat)

Dijous, 14 de juny de 2018 a les 09:05

Els dos programes apropen l’alumnat a les empreses locals: el projecte Hèrcules, com adaptació curricular, que permet assolir el graduat d’ESO a alumnes amb una trajectòria educativa dificultosa i/o amb desmotivació pels estudis; mentre que el programa Estada a l’Empresa, des d’una òptica orientadora, ajuda els alumnes a conèixer la realitat del món laboral i permet disposar de més informació a l’hora de triar els estudis (és optativa a 1r de Batxillerat). 

L’alumnat del projecte Hèrcules va fer una exposició interessant sobre les seves sensacions com les vergonyes dels primers dies, les pors, el que van fer per superar-les, etc. Tots van coincidir que tornarien a repetir l’experiència perquè els ha servit per tenir més clar quin mòdul formatiu volen fer i, en alguns casos, han canviat la seva especialitat o la priorització en el tipus d’estudis. En aquest programa els alumnes de 3r d’ESO treballen a l’hort de l’Institut i l’alumnat de 4t d’ESO fa pràctiques pre-laborals a empreses del poble.


Aquest acte va comptar amb 35 assistents dels quals 8 eren alumnes participants en ambdós programes.

 
L’objectiu de l’Institut és que els joves tinguin el seu graduat i puguin sentir-se còmodes durant l’etapa d’estudis. La valoració tant de les famílies com dels docents i tècnics municipals implicats és positiva. Des de l’Ajuntament es va garantir que se seguiria treballant en la recerca d’empreses per tirar endavant aquests dos projectes.


Al final es va fer un pica-pica on tothom va poder fer, en petit comitè, aquelles explicacions sobre els seus fills, els mestres, l’evolució del joves, els tècnics, parlar amb les famílies i el joves, etc. 


LLISTAT EMPRESES
Les 8 empreses/institucions que col·laboren en el projecte HÈRCULES són:
* C.S.M Reparació i Manteniment de l'automòbil
* Alquímia 
*Components Sanitaris Engloba SL
* Restaurant el Bon Caliu
* Autoreparació J. Codó
* Escola La Falguera
*Ajuntament de Vallromanes, i àrea de joventut Àrea 51.
*Ajuntament de Vilanova del Vallès (brigada)

Les 7 empreses que participen en el projecte ESTADA A L'EMPRESA són:
*Vilanova Assessors 2005 SL,
*NCGrup Gestor SL
*Hotel Augusta Barcelona
*l'Aula de Vilanova
*Ajuntament de Vallromanes, i àrea de joventut Àrea 51
*Ajuntament de Vilanova del Vallès (Biblioteca Contravent i Escola Bressol Municipal La Baldufa)

Darrera actualització: 14.06.2018 | 09:05

Imatges

Projecte Hèrcules i Estada a l'Empresa Projecte Hèrcules i Estada a l'Empresa