A partir d'avui, 7 de gener, noves restriccions per frenar la corba de contagis

Dijous, 7 de gener de 2021 a les 08:00

A causa el creixement de contagis de Covid-19 a Catalunya, el Govern va anunciar, dilluns 4 de gener, noves restriccions per intentar frenar la corba. Aquestes són totes les noves restriccions que entraran en vigor a partir d'avui, 7 de gener, i duraran 10 dies.

Confinament municipal

Aquest dijous torna a decretar-se un confinament municipal a Catalunya. D'aquesta manera, quedaran restringides totes les entrades i sortides sense motiu justificat.

Amb el confinament municipal tampoc no es permet el desplaçament a segones residències.

Algunes de les excepcions per sortir del municipi són: fer exercici i esport individual a l'aire lliure entre municipis limítrofs, desplaçar-se per anar a l'escola, anar a treballar, sempre que el teletreball no sigui possible i tornar al domicili habitual.

Toc de queda i reunions socials

Es manté el toc de queda entre les 22 h i les 6 del matí, així com la limitació de les reunions socials a sis persones d'un màxim de dues bombolles de convivència.

Ara, també es restringeixen les trobades en espais tancats, limitades a persones amb dependència o vulnerabilitat, i sempre de la mateixa bombolla de convivència.

Tancament de comerços

Tancament dels comerços no essencials durant els caps de setmana: petit comerç, centres comercials de menys de 400 m² i mercats ambulants només podran obrir de 6 h a 21 h, de dilluns a divendres.

Centres comercials de més de 400 m², tancats durant 10 dies.

Bingos, casinos i sales de jocs es mantenen tancats.

Restauració

D'altra banda, la restauració es mantindrà oberta en les dues franges establertes, de les 7:30 h a les 9:30 h, i de la 13 h a les 15:30 h. L'aforament estarà limitat al 30% a l'interior, i amb un màxim de quatre persones per taula. 

Docència virtual a les universitats

Pel que fa a l'educació, les classes teòriques a les universitats s'hauran de mantenir de manera virtual, i es recomana als ensenyaments secundaris reduir l'activitat presencial.

Mentrestant, als centres d'educació infantil i primària i als instituts es mantenen les classes presencials. Per altra banda, les activitats extraescolars estan permeses sempre que es facin als centres educatius amb els grups de convivència estables de les escoles. Tot i això, queden suspeses: les activitats de lleure, les activitats d'esport escolar i la resta d'activitats extraescolars

Els parcs infantils podran obrir al 50% fins a les 20 h, mentre que els espais infantils interiors romandran tancats.

Tancament de gimnasos

Pel que fa als equipaments esportius, es podran obrir si: són a l'aire lliure, l’aforament es limita al 50%, grups de màxim 6 persones (excepte l'esport federat). 

D'altra banda, les piscines podran obrir al 30%, mentre que hauran de tancar: els equipaments esportius d'interior i se suspendran les competicions. 

Cultura

Cinemes, teatres, auditoris i sales de concerts poden obrir per la programació ordinària. Museus, biblioteques i sales d'exposició també podran obrir.

L'aforament s'haurà de limitar al 50% amb un màxim de 500 persones Si hi ha ventilació òptima, es pot ampliar a 1.000 persones.

Actes religiosos

Al 30% de la capacitat total. El màxim d'assistents a l'interior serà de 500, mentre que a l'aire lliure o amb ventilació òptima podrà arribar a 1.000 assistents.

Darrera actualització: 06.01.2021 | 22:50