Esbart dansaire Rosa dels Vents

Es un espai de lleure, de convivència també, prenent la dansa catalana com a fil conductor.

Assajar; dissenyar i preparar el vestuari, actuar i, per damunt de tot, compartir una activitat que ens agrada i que ens dóna motius per passar moltes estones junts.

Si algú ens preguntés el perquè ballem ens ho posaria ben difícil. D’una banda hi ha l’aspecte lúdic i festiu de la dansa i d’altre existeix un sentiment i aquests, a vegades son difícils d’explicar.

Doncs és clar que la dansa tradicional no és un fet aïllat, sinó ben al contrari un senyal d’identitat social i un document viu de la història dels pobles.

El seu conreu ens aporta un coneixement de la manera de viure, de pensar, d’enfrontar-se al mon les successives generacions d’un país.

Si ens posem seriosos hauríem de dir que fem una tasca cultural recuperant i transmeten les danses tradicionals del nostre país.

Una mica d'història del nostre esbart

L’any 1986 l’escola de Vilanova del Vallès introdueix la dansa popular en el seu programa com a complement pedagògic. Més tard, l’any 1994, davant la necessitat d’oferir una continuïtat als que volien seguir ballant un cop havien deixat l’escola, es funda l’esbart i amplia el seu àmbit, passant a ser una activitat oberta a tothom.

La varietat de costums de les comarques de la nostra terra queda reflectida en la diversitat de les danses. Un dels nostres objectius és transmetre-les en tota la seva integritat tal i com s’han recollit en els seus llocs d’origen.

Passeig del Centenari, 49, despatx 3. - 08410 Vilanova del Vallès - Barcelona (Catalunya)
Telèfon: 938 456 240
Telèfon: 671 076 101
Fax: 938 456 231
Adreça electrònica: esbartrosadelsvents@gmail.com
Lloc web: www.facebook.com/esbartrosadelsvents/
Horari:  
Vegeu-ne la situació al mapa
Darrera actualització: 31.07.2017 | 17:25