Xerrada d’en Francesc Mauri sobre el canvi climàtic a la Biblioteca Contravent

Dilluns, 4 de juny de 2018 a les 08:37

El meteoròleg va explicar que el canvi climàtic és un fet indiscutible i que la problemàtica no és el canvi sinó la gran velocitat en què es produeix que en dificulta l’adaptació. 

Els canvis del clima al llarg de la història han estat alguns detonants de guerres, per exemple, la guerra de Síria es va iniciar fa quatre anys en un període de greu sequera en el país. La sequera va provocar que la gent del camp anés cap a la ciutat on hi havia més oportunitats. La densificació de les ciutats van provocar tensions que es van derivar en aldarulls i finalment en una guerra civil.


Les conseqüències dels canvis climàtics són diverses: la desaparició d’espècies, la malaltia dels boscos, els efectes en la salut, les repercussions en l’economia, etc. Va demanar que la ciutadania no es quedi de braços plegats davant d’aquesta problemàtica mediambiental. I va proposar canvis  de consum i, sobretot, va defensar una aposta per la mobilitat sostenible (vehicles elèctrics o a gas) i per les energies renovables.

 

Darrera actualització: 04.06.2018 | 08:39