Vilanova del Vallès obra les portes del CCVV per informar sobre l’arribada de menors tutelats

Dijous, 29 de novembre de 2018 a les 10:40

El passat dilluns 19 de novembre van arribar a Vilanova una trentena de menors tutelats, procedents d’un altre municipi on s’hi estaven de forma provisional i van ser acollits a la casa de colònies de Can Rabassa de Vilanova del Vallès.

La Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència, conjuntament amb la Fundació Diagrama van contactar amb l’empresa gestora de la casa de colònies per tal d’estudiar la disponibilitat d’instal·lar-hi un centre de menors on poder acollir alguns dels joves que han arribat al país des de l’estiu. Amb l’acceleració de l’arribada de nous menors immigrants, la Generalitat s’ha vist forçada a recórrer a diferents tipus d’establiments per tal de donar-los cabuda.

Amb motiu de resoldre certs dubtes que s’havien generat per part d’alguns ciutadans durant aquesta última setmana i alhora desmentir certs rumors, que han resultat ser falsos, des de l’Ajuntament s’ha organitzat una sessió informativa que ha comptat amb la presència de la Sra. Ester Cabanes (Directora General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència), el Sr. Eliseu Oriol (Director dels Serveis Territorials de Treball, Afers Socials i famílies a Barcelona), Sr. Jorge Monteso i la Sra. Sandra Martínez (Fundació Diagrama), la Sra. Neus Portabella (Mossos d’Esquadra, relacions amb la comunitat), Sr. Carles Matamala (Policia Local), Sr. Ramon Majà (1er Tinent d’alcalde) i la Sra. Yolanda Lorenzo (Alcaldessa de Vilanova del Vallès).

Els integrants de la mesa, després de ser presentats per l’Alcaldessa han fet una introducció de cadascuna de les funcions que han de portar a terme en l’acollida dels menors i han donat resposta a totes les preguntes i qüestions plantejades per vilanovines i vilanovins que han ocupat per complet el pati de butaques del CCVV, entre elles han estat:

Quants menors ha acollit Vilanova? 30 menors

Quants se n’han acollit en tot el país? A Catalunya han arribat prop de 3.500 menors

Quina entitat està tutelant els menors? Fundació Diagrama

De quin municipi venen aquests menors? Majoritàriament venen del Marroc, i la casa d’acollida d’on provenen directament, ha estat la casa de colònies de Mura.

Quants monitors/tutors estan acompanyant els menors? L’equip està format per 18 persones

Tots els menors han d’estar escolaritzats a l’IES de Vilanova? No, el departament té la potestat per assignar altres Instituts de les rodalies.

Quina és la durada prevista de l’estada? El contracte realitzat amb la concessió de la casa de colònies Can Rabassa, té una durada fins el 30 de juny 2019

Per finalitzar l’acte, l’Alcaldessa ha demanat comprensió i confiança en la gestió i coordinació que s’està fent entre les diferents entitats, per tal que els nous veïns arribats a Vilanova se sentin acollits de la millor forma possible, sense que aquest fet alteri la bona convivència.

 

 

Darrera actualització: 29.11.2018 | 10:56

Imatges

Ester Cabanes (DGAIA), Yolanda Lorenzo ( Alcaldessa) Ramon Majà ( Tinent d’alcalde)  Eliseu Oriol (Dep. Treball, Afers socials i família)