Vilanova del Vallès celebra el Dia de la Dona amb la projecció del documental ‘Ferides’ i un Cinefòrum

Divendres, 8 de març de 2019 a les 08:50

La projecció tindrà lloc divendres a les 18.30 a la Biblioteca Contravent

Avui, divendres, i en motiu del Dia de la Dona, l’associació Dones la Lluna, amb el suport de l’Ajuntament, la Diputació de Barcelona, la Companyia Susanna Barranco i Mousiké, ha organitzat una jornada de reflexió al voltant de la projecció del documental Ferides, dirigit per Susanna Barranco que tindrà lloc a la Bibloteca Contravent a les 18.30 hores. 

Ferides és el resultat d'un treball de camp amb dones i persones transsexuals al voltant de la violència de gènere. Amb aquest projecte audiovisual, es vol fer veure que la violència masclista ataca tot allò que considera inferior, tot el que és, de fet, una representació de la femineïtat. A partir del fil argumental elaborat per l'actriu i poeta Susanna Barranco, les intervencions de les persones entrevistades ofereixen una idea de com s'enfronten a la vida i als seus records, què ha estat per a elles l'amor i com el consideren a hores d'ara i què pensen dels maltractadors.

Ferides aporta un fresc de la condició humana que ha estat colpejada per l'agressivitat dels estereotips masclistes i reivindica la dignitat de totes les dones.

Yolanda Lorenzo, alcaldessa del municipi, reivindica el paper de la dona, encara poc visible a la societat actual i afirma que “la desigualtat salarial, la segregació ocupacional, la manca de coresponsabilitat en les tasques de cura i de la llar, o la violència masclista, són evidències que hem de seguir treballant per tal de fer efectiva la igualtat de gènere”.

Manifest del 8-M del Síndic de Greuges

El Síndic de Greuges de Vilanova del Vallès comparteix les paraules de la Síndica de Greuges de Barcelona, Maria Assumpció Vilà i Planas, en relació al Manifest del Dia Internacional de la Dona. 

Es pot consultar en el document adjunt d’aquesta notícia.

Darrera actualització: 08.03.2019 | 08:50