S’organitza el novè curs de Jardinera Sostenible

Divendres, 12 d'abril de 2019 a les 11:00

Es farà durant els dimarts de maig i juny i la inscripció és gratuïta

Durant els dimarts dels mesos de maig i juny, de 18 a 20 hores, es durà a terme el novè curs de  jardineria sostenible adreçada als amants de la jardineria de Vilanova del Vallès.

La inscripció és gratuïta i s’ha de fer trucant al 93.845.92.77 o enviant un correu electrònic a jpla@vilanovadelvalles.cat.

L’objectiu del curs és transmetre els coneixements que han de permetre a un particular un estalvi de recursos i energies per tal de fer sostenible el manteniment del seu jardí.

El curs utilitza nocions bàsiques de xerojardineria, lluita integrada i gestió i aprofitament de recursos naturals i residus, per tal de promoure un estalvi d’aigua potable, energia, productes fitosanitaris i adobs químics en les tasques habituals de manteniment d’un jardí particular.

D’aquesta manera, incidint en un estalvi real, es pot assolir una reducció de l’impacte que aquesta activitat provoca en el medi ambient.

Vilanova del Vallès té un índex de consum d’aigua potable per habitant superior a la mitjana dels municipis de Catalunya. La principal raó és la tipologia de municipi basada en barris que tenen nombroses propietats unifamiliars amb jardí. Per tant, és important incidir, a través de la sensibilització i el coneixement, en una reducció dels recursos emprats en el dia d’avui pels propietaris dels jardins, els quals desenvolupen en una majoria dels casos, una jardineria “tradicional” a base de gespes i flors de temporada. Aquest tipus de jardineria provoca grans consums d’aigua.

Aquest curs va adreçat a qui vulgui estalviar energies, reduir consums i per tant factures. És possible tenir jardins sans sense consumir tanta aigua, sense contaminar tant i respirant un aire més net, mentre millorem el paisatge que ens envolta.  

Darrera actualització: 11.04.2019 | 18:25