S’incorpora la perspectiva de gènere en el treball socioeducatiu

Dimecres, 10 d'octubre de 2018 a les 08:00

Una vintena d’agents socials i educatius de Vilanova del Vallès, entre els quals hi havia representants de les escoles i institut, de les famílies i de diversos serveis municipals, van assistir, el passat 4 d’octubre de 2018, a una sessió formativa sobre la perspectiva de gènere a la Biblioteca Contravent.

En Xavier Cela, antropòleg i politòleg de la Cooperativa Candela, va oferir una sessió amena i participativa on va posar sobre la taula els conceptes més importants entorn de la socialització del gènere en la infància i l’adolescència, del sistema sexe-gènere i dels rols de gènere en l’estructura de poder de la nostra societat, entre d’altres.

Aquesta formació per a professionals i referents educatius que formen part de la xarxa socioeducativa de Vilanova, l’EduXarxa410, enceta el treball que enguany entomarà la xarxa per aconseguir que en tots els serveis municipals s’incorpori la perspectiva de gènere en el dia a dia. 

Per fer-ho, caldrà buscar estratègies, accions i activitats amb infants, joves i famílies que afavoreixin el respecte a les diverses expressions de gènere que poden conviure en el nostre poble i a la identitat de gènere que cadascú hagi triat. I, per descomptat, es procurarà anar desfent els estereotips de gènere en què sovint ens sentim atrapats i que ajuden a reproduir unes relacions socials desiguals.

 

Darrera actualització: 08.10.2018 | 11:20