S’ha fet la plantació d’arbres a Vilanova del Vallès del 2018

Dimecres, 7 de març de 2018 a les 13:15

Durant aquests dies de finals d’hivern, l'època més favorable per plantar la majoria d’espècies d’arbres, s'ha dut a terme la replantació d’una bona part dels arbres que han causat baixa en els carrers i places de Vilanova del Vallès. S’ha plantat un total de 37 arbres de 12 espècies diferents.

Alguns arbres s’assequen pels cops que reben dels cotxes aparcant, altres per sacsejades o vandalismes, alguns se substitueixen per altres espècies més adequades i adaptades a l’espai que tenen que ocupar i altres perquè, simplement, la vida d’un arbre al carrer no és gens fàcil ja que només disposen d’un forat limitat per rebre aigua i respirar, anomenat escocell, i les seves condicions són molt diferents a les que tenen en plena natura. 


Cada any es porten a terme campanyes per replantar arbres. Enguany a Vilanova del Vallès s’ha plantat un total de 37 arbres de 12 espècies diferents. 


En les tasques s’inclou també la tala d’algun arbre que s’ha detectat que presenta algun perill per tenir la fusta afectada per podridura i altres perquè afecten els paviments i instal·lacions. 
En algun cas, es treu la soca de l’arbre vell per poder replantar l’arbre que el substituirà, com s’ha fet al carrer del Sol. En altres casos no es pot replantar atès que no hi ha prou espai per poder complir amb una accessibilitat adient per les persones, com passa en el carrer del Sol en el tram més proper a la carretera. En aquest cas l’escocell es pavimenta. 
A l’hora de plantar en els escocells a vegades es malmeten algunes peces de paviment. Després, els paletes de la brigada, que treballen colze a colze amb els jardiners, s’encarreguen d’arreglar aquests desperfectes. 


Cada any, en cada campanya de plantació, s’aprofita per incorporar alguna nova espècie i així anar enriquint el nostre patrimoni arbori. Si l’any passat vam incorporar l’arbre de les tulipes (Liriodendron tulipifera) que està plantat prop de la porta del local de Protecció Civil, i unes xitalpes que es van plantar al carrer Frederic Mompou i a l’Escola Mestres Munguet-Cortés, enguany s’han incorporat exemplars de l’arbre de la vida (Ginkgo biloba) i Paulònia (Pawlonia tomentosa) a l’Escola de la Falguera. També s’han incorporat a l’inventari dels nostres arbres unes fotínies (Photinia serrulata “Red Robin”) que alegraran el carrer del Sol amb la seva floració i la seva brotada vermella. 

Darrera actualització: 07.03.2018 | 13:21