Se signa la declaració institucional de l’Ajuntament de Vilanova del Vallès sobre la vaga convocada pel Dia Internacional de la Dona Treballadora.

Dilluns, 5 de març de 2018 a les 13:53

El dia 5 de març de 2018 se signa la primera declaració institucional de l’Ajuntament de Vilanova del Vallès en referència a la vaga convocada pel Dia Internacional de la Dona Treballadora.


Aquesta declaració rep el suport de tots els grups polítics municipals que mostren una clara unanimitat respecte la reivindicació de la igualtat de gènere en l’àmbit laboral alhora que defensen polítiques de benestar social que se centrin en la igualtat d’oportunitats.


Podeu llegir la declaració institucional a continuació:

 

DECLARACIÓ INSTITUCIONAL DE L’AJUNTAMENT DE VILANOVA DEL VALLÈS

Vilanova del Vallès, 5 de març de 2018

Reunides les portaveus dels grups d’Unitat per Vilanova, PDeCat i PSC-CP, i el portaveu del GM ERC, i a petició del grup del PSC-CP, 

EXPOSEN:

El proper 8 de març, Dia de la Dona Treballadora, i dels drets de les dones en general, les entitats feministes han convocat una vaga a nivell internacional, en la qual es reivindica:

Plans d’igualtat a totes les empreses per evitar la bretxa salarial i totes les discriminacions.

Treball estable contra l’ús fraudulent de la contractació a temps parcial, la temporalitat injustificada i les hores extres no pagades. Pla d’intervenció de la Inspecció de Treball.

– Ratificació, per part del Govern, del Conveni 189 de l’OIT, que regula els drets i les condicions laborals de les treballadores de la llar.

– Una Llei d’igualtat salarial.

– Pressupostos per a polítiques de benestar: dependència, salut, educació, criança…

– Protocols contra l’assetjament i la violència de gènere en el treball.

Per aquest motiu, tots els Grups Municipals de Vilanova del Vallès, acorden donar suport a la vaga de 2 hores convocada per UGT i CCOO, entre moltes altres entitats, a la jornada reivindicativa del proper dia 8 de març, així com a les accions promogudes per les associacions del nostre municipi, i en particular l'Associació Dones de la Lluna.

Aquesta declaració es farà extensiva a tots els treballadors i treballadores de l’Ajuntament, i es  procedirà a la seva ratificació en la propera sessió plenària.

 

Yolanda Lorenzo (Unitat per Vilanova)     Ramon Majà (ERC)

Roser Colomé (PDeCat)                          Marialluïsa Ferré (PSC-CP) 

 

Darrera actualització: 05.03.2018 | 13:56