Resum i enllaços televisió del Ple Municipal en sessió ordinària (30/11/2017)

Dilluns, 11 de desembre de 2017 a les 10:15

Resum del Ple en sessió ordinària del 30 de novembre de 2017 amb els enllaços a la Televisió de Vilanova del Vallès (VdV TV) corresponents als punts de l'Ordre del dia. 

1.- APROVACIÓ ESBORRANYS ACTES SESSIONS ANTERIORS

S’aproven per dotze vots a favor i una abstenció les 3 actes del: Ple Ordinari del dia 28 de setembre de 2017; Ple extraordinari urgent del dia 24 d’octubre de 2017 i el Ple extraordinari del dia 24 de novembre de 2017. 

Televisió de Vilanova del Vallès (VdV TV):

            http://tv.vilanovadelvalles.cat/ple044-p1/

 

2.- RESOLUCIÓ AL·LEGACIONS I APROVACIÓ DEFINITIVA MODIFICACIÓ ORDENANCES FISCALS 2018

S’ACORDA:

Primer: Aprovar la modificació de l’Ordenança General de Gestió, Liquidació, Inspecció i Recaptació dels ingressos de dret públic municipals que haurà de regir per a l’exercici 2018 i següents, així com el seu text refós.

Segon: Aprovar per a l’exercici de 2018 i següents la modificació de les Ordenances fiscals que a continuació es relacionen, així com el seu text refós:

Ordenança Fiscal núm. 1 Impost de béns immobles

Ordenança Fiscal núm. 2 Vehicles

Ordenança Fiscal núm. 3 Impost sobre construccions, instal·lacions i obres

Ordenança Fiscal núm. 5 bis IAE

Ordenança Fiscal núm. 6 Taxa per expedició de documents administratius

Ordenança Fiscal núm. 8. Clavegueram

Ordenança núm. 12 Taxa per llicències i la comprovació d’activitats comunicades en matèria d’urbanisme.

Ordenança núm. 17 Taxa per parades, barraques, casetes de venda, espectacles o atraccions situats en terrenys d’ús públic i indústries del carrer i ambulants i rodatge cinematogràfic

Ordenança núm. 25 Taxa per utilització del Centre Cultural

Tercer: L’acord definitiu així com el text refós aprovat, serà objecte de publicació en el Butlletí Oficial de la Província.

Vots a favor: 7 (5) Unitat per Vilanova UpV (2) ERC

Vots en contra:  (2) Partit Socialista de Catalunya

Abstencions: (4) PDECAT Vilanova del Vallès

Televisió de Vilanova del Vallès (VdV TV):

            http://tv.vilanovadelvalles.cat/ple044-p2/

 

3.- APROVACIÓ CONVENI URBANÍSTIC

“Atès el Conveni urbanístic entre aquest Ajuntament i Sabadell Real Estate Development SLU, signat el passat 27.10.2017 en substitució del conveni de 20.2.2003 per a l’execució de la sentencia del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya de data 14.12.1999.

Vist l’informe del Lletrat Municipal de data 20.11.2017.

S’ACORDA:

PRIMER.- Aprovar el Conveni Urbanístic signat en data 27.10.2017 amb Sabadell Real Estate Development SLU.

SEGON.- Endegar un període d’exposició pública d’un mes mitjançant anunci al DOGC, al BOP de Barcelona, a un diari de difusió nacional i al taulell d’anuncis de l’Ajuntament, i audiència als interessats per al mateix termini. Per al cas que durant aquest període d’exposició pública i audiència  no es presentés cap al·legació, el Conveni es considerarà definitivament aprovat.”

 

Vots a favor: 7 (5) Unitat per Vilanova UpV (2) ERC

Vots en contra:  (2) Partit Socialista de Catalunya

Abstencions: (4) PDECAT Vilanova del Vallès

Televisió de Vilanova del Vallès (VdV TV):

http://tv.vilanovadelvalles.cat/ple044-p3/

 

 

4.- APROVACIÓ INICIAL PRESSUPOST 2018, MODIFICACIÓ RELACIÓ LLOCS DE TREBALL I PLANTILLA

 “Elaborat el projecte de Pressupost General de l’Ajuntament i del Patronat Municipal de Cultura per a l’exercici de l’any 2018, les seves bases d’execució, així com la modificació de la Relació de Llocs de Treball, i la respectiva plantilla de personal.

S’ACORDA:

PRIMER: Aprovar inicialment el Pressupost General per a l’exercici 2018, les seves Bases d’execució, la modificació de la Relació de llocs de treball i la Plantilla de personal, segons expedient annex, en el ben entès que si durant el transcurs del període d’exposició pública no es produeix cap al·legació al respecte, quedarà elevat a definitiu sense necessitat de nou acord plenari.

SEGON: Fer una exposició pública d’aquesta aprovació inicial per un període de 15 dies a partir de la publicació d’un anunci en el BOP de Barcelona i en el taulell d’anuncis de l’Ajuntament, perquè els interessats puguin examinar l’expedient i, si és el cas, presentar al·legacions.

TERCER: Facultar àmpliament a la Sra. Alcaldessa-Presidenta per portar a bon terme l’execució de l’anterior acord.”

Vots a favor: 7 (5) Unitat per Vilanova UpV (2) ERC

Vots en contra:  (2) Partit Socialista de Catalunya

Abstencions: (4) PDECAT Vilanova del Vallès

 

Televisió de Vilanova del Vallès (VdV TV):

http://tv.vilanovadelvalles.cat/ple044-p4/

5.- MOCIONS

“MOCIÓ QUE PRESENTA EL GRUP MUNICIPAL DEL PSC-CP DE CONDEMNA I REBUIG A LES ACCIONS POLICIALS DURANT EL PASSAT 1 D’OCTUBRE

Atès que davant els incidents en forma d’agressions policials desmesurades i desproporcionades cap a ciutadans i ciutadanes que pacíficament es trobaven concentrats el passat 1 d’octubre.

Atès que davant la incapacitat, negligència i abús d’autoritat del Govern central del PP, per donar compliment de forma eficient, diligent i sense violència a l’Ordre Judicial d’impedir la celebració d’un referèndum unilateral sense garanties.

Atès que l’esmentada Ordre Judicial s’autoritzava i explicitava als Cossos i Forces de Seguretat de l’Estat- inclosos els Mossos d’Esquadra i policies locals- a no fer ús de la força davant a situacions de resistència pacífica.

Atès que cal fer respectar l’Estat de Dret i Democràtic vigent que ens hem atorgat, i el seu marc legal que se’n deriva, com l’única forma de preservar la democràcia, la llibertat, la seguretat jurídica, el progrés socials i la convivència ciutadana.

Per tot l’esmentat anterior, el Grup Municipal del PSC-CP de l’Ajuntament de Vilanova del Vallès, proposa al ple de la Corporació l’adopció dels següents acords:

Primer.- Condemnar enèrgicament aquestes accions d’abús de la força per part dels Cossos i Forces de Seguretat de l’Estat.

Segon.- Solidaritzar-nos i mostrar tot el nostre suport amb els i les nostres conciutadans que van concentrar-se i manifestar-se pacíficament i en especials els centenars de persones que van resultar ferides a conseqüència de les càrregues policials.

Tercer.- Exigir al Congrés dels Diputats la reprovació dels responsables polítics de l’operatiu del dia 1 d’octubre,  per la seva incapacitat en donar compliment de forma eficient, diligent i sense evitar l’ús de la força a l’Ordre Judicial d’impedir la celebració d’un referèndum unilateral sense garanties.

Quart.- Exigir a tots els Grups parlamentaris al Congrés de Diputats i al Parlament de Catalunya que dialoguin acordin i proposin una solució al conflicte d’Estat que es viu a Catalunya i al conjunt d’Espanya.

Cinquè.- Traslladar aquests acords a la Mesa del Parlament de Catalunya, al Congrés de Diputats, al Senat, al Parlament Europeu, a la Diputació provincial, al Consell Comarcal, a la Federació de Municipis de Catalunya i a l’Associació de Municipis de Catalunya.”

S’aprova per:

Vots a favor: (2) Partit Socialista de Catalunya

Abstencions: 11 (5) Unitat per Vilanova UpV (4) PDECAT Vilanova del Vallès (2) ERC

 

 “MOCIÓ QUE PRESENTA EL GRUP DEL PSC-CP DAVANT L’ACTE DE L’AUDIÈNCIA NACIONAL DE PRESÓ INCONDICIONAL PER L’EX-VICEPRRESIDENT DEL GOVERN I SET EX-CONSELLERS I CONSELLERES

Atès l’acte de l’Audiència Nacional del qual es dicta presó incondicional i sense fiança per al vicepresident del Govern de la Generalitat i set consellers i conselleres, actualment cessats.

Atès que el respecte escrupolós a les decisions judicials dins el marc del nostre Estat de Dret, no hauria de ser un obstacle per poder avaluar aquestes, més encara quan resolucions com la de l’Audiència Nacional comporten la pèrdua de llibertat de representants dels ciutadans i ciutadanes de Catalunya, elegits democràticament, i els seus efectes –atenent els motius del seu empresonament cautelar- poden afeblir el marc de convivència que el nostre sistema polític ha de protegir.

Atès el respecte a la legalitat com a principi democràtic i el compromís amb el diàleg i la negociació com a elements bàsics per a la convivència i llibertat, sota els valors del pluralisme i la participació política en una societat democràtica.

Atès que com electes locals ens sentim apel·lats a la responsabilitat de contribuir a l’entesa en aquestes hores i dies crítics que viu el nostre país, i no volem alimentar cap espiral de reacció o actuacions extremes que esquerdin els espais de diàleg i convivència pacífica del nostre municipi.

Per tot l’esmentat anteriorment, el Grup Municipal del Partit del PSC-CP proposa al Ple de l’Ajuntament de Vilanova del Vallès l’adopció dels següents acords:

Primer. Demanar –respectant, per damunt de tot, la independència del poder judicial i dels seus jutges en el marc del nostre Estat de Dret- la revisió d’aquest acte judicial de caràcter cautelar, i la posada en llibertat del ex-vicepresident del Govern, i dels seus set ex-consellers i conselleres.

Segon.- Interpel·lar a totes les institucions implicades directament, i davant la proximitat de la convocatòria electoral sumada a la delicada situació política i social actual que viu el país, que aconsegueixin plegats afavorir un marc de resolució política, mitjançant el diàleg i l’acord.

Tercer.- Traslladar aquests acords a la Diputació Permanent del Parlament de Catalunya, al Govern de l’Estat, a les Corts Espanyoles, a la Diputació provincial, al Consell Comarcal, a la Federació de Municipis de Catalunya i a l’Associació de Municipis de Catalunya.”

No s’aprova per:

Vots a favor: (2) Partit Socialista de Catalunya

Vots en contra: 11 (5) Unitat per Vilanova UpV (4) PDECAT Vilanova del Vallès (2) ERC

 

MOCIÓ QUE PRESENTA EL GRUP MUNICIPAL PSC-CP DE SUPORT I FRONT COMÚ PER BARCELONA COM A SEU DE L’AGÈNCIA EUROPEA DEL MEDICAMENT.

Aquesta moció va quedar retirada en el moment de la seva lectura pel grup que la va presentar.

 

MOCIÓ EN MOTIU DEL DIA INTERNACIONAL CONTRA LA VIOLÈNCIA ENVERS LES DONES QUE PRESENTA CONJUNTAMENT ERC I EL PSC-CP

El 25 de novembre, dia contra la violència envers les dones, es posa novament de manifest que una societat igualitària i garant del respecte dels drets humans no és possible quan la meitat de la població és reiteradament discriminada, violentada i assassinada simplement per la seva condició de DONA.

Volem manifestar el nostre més ferm compromís amb les dones víctimes de la violència de gènere i també reivindicar la gran tasca dels moviments feministes.

La violència masclista ha de ser considerada una qüestió d’Estat. Les dades són esfereïdores: l’any 2015, es van reconèixer oficialment 60 dones assassinades a tot l’Estat, 6 d’elles a Catalunya. L’any 2016 van ser assassinades 6 d’aquí, 44 a tot l’Estat. I aquest 2017 són ja, a data del 3 de novembre, 43 víctimes a l’Estat i 6 aquí. I aquestes dades són només la punta de l’iceberg, donat que hi ha moltes víctimes que no denuncien i moltes morts que, per manca de recursos, no es categoritzen com el que són: assassinats per violència de gènere.

Les causes de la violència masclista és la que impregna tots els àmbits (familiars, laborals, polítics...), per això és fonamental abordar la seva eradicació des de les polítiques feministes, amb especial èmfasi a la coeducació, per afavorir la cultura d’igualtat de drets i oportunitats enfront d’una cultura de submissió, que té un repunt molt preocupant entre el jovent, amb actituds masclistes de control, assetjament.

La ciutadania no pot permetre’s  viure en un estat on la violència masclista sols és considerada com a tal quan qui l’exerceix és la parella o l’exparella de la dona. Que no atorga ni la meitat d’ordres de protecció i allunyament a les dones i infants víctimes de violència. I que retalla la Llei d’Igualtat efectiva entre dones i homes aprovada pel parlament de Catalunya i sorgida del consens social.

Necessitem un estat impregnat de valors feministes que faci ús de totes les eines que tingui a l’abast per acabar amb aquesta xacra. Tant pel que fa a als casos més flagrants –els assassinats i les violacions- com també totes aquelles violències simbòliques i quotidianes –com la invisibilització de les dones o la hipersexualització dels seus cossos- que suposen un menyspreu, una discriminació i una desigualtat cap a les dones.

Dins la denominada cultura de la violació, basada en els valors patriarcals més primitius tant dels homes agressors, com de la part de la societat que encara, avui en dia, qüestiona les dones víctimes dels atacs. Dins d’aquesta cultura de la violació, denunciem l’intent neoliberal de mercantilitzar el cos de les dones intentant disfressar la tracta i el proxenetisme com a negocis legals i normalitzar així l’explotació i cosificació de les dones.

Per contribuir a eradicar la violència de gènere es precisen mesures polítiques i institucionals des dels diferents àmbits que abordin el problema de manera integral i siguin capaces de donar resposta a les necessitats específiques de les dones víctimes i a les de les seves filles i fills.

La Llei estatal d’Igualtat, Llei contra la violència de Gènere, i en pro de la igualtat d’oportunitats, i també a Catalunya amb la Llei del dret de les dones a eradicar la violència masclista, van ser un referent amb la seva adopció, i un marc normatiu detallat des del qual fer-hi front.

No es podrà avançar en l’eradicació de la violència i en millorar l’atenció específica a les dones si no s’estableixen els mecanismes de coordinació necessaris entre les diferents administracions i institucions, es dotin dels recursos econòmics i de personal especialitzat adequats. En aquest sentit, les administracions locals són una peça clau i juguen un paper fonamental donat que són la institució més propera a la ciutadania i a les necessitats socials. Per això és imprescindible dotar de nou als Ajuntaments de les seves competències en matèria d’igualtat, tal i com es recull al Pacte ‘Estat contra la violència.

Per tots aquests motius, la lluita contra la violència masclista ha de ser una prioritat política i social, un compromís diari dels governs i de la societat per eradicar aquesta xacra, el Grup Municipal del PSC-CP i el Grup Municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya a l’Ajuntament de Vilanova del Vallès, proposa al Ple d’aquest Ajuntament l’adopció dels següents acords:

1.- L’Ajuntament de Vilanova del Vallès manifesta el rebuig i condemna  qualsevol forma de violència masclista que s’exerceix diàriament contra moltes dones i que representa una greu vulneració dels drets humans fonamentals.

2.- Encoratjar a tota la societat civil a mostrar una tolerància zero envers qualsevol manifestació de violència.

3.- Recolzar al govern del nostre municipi i demanar que incrementi la promoció de campanyes de sensibilització, prevenció i d’informació a tota la ciutadania i de forma especial als centres d’educació, per arribar al jovent per fomentar les noves masculinitats.

4.- Instar al Govern de l’Estat a retornar les competències a les entitats locals en l’exercici de les polítiques d’igualtat i contra la violència de gènere, el compliment del compromís econòmic acordat en el Pacte d’Estat contra la violència de gènere, a fi de destinar via transferència als Ajuntaments, un increment anual de 20 milions d’euros durant els propers 5 exercicis, per al desenvolupament de les mesures corresponents contemplades en aquest Pacte.

5.- Instar a totes les institucions catalanes, que col·laborin per promoure un gran Pacte català per garantir que la Generalitat de Catalunya desenvolupi les diverses lleis existents: aplicar els 53 articles vigents de la Llei 17/2015, de 21 de juliol, d’igualtat efectiva entre dones i homes, la 5/2008, de 24 d’abril, del dret de les dones a eradicar la violència masclista i la Llei 3/2007, de 22 de març, per la igualtat efectiva de dones i homes.

6.- Traslladar aquests acords al govern de l’Estat, a les Corts, a la Generalitat de Catalunya, al Parlament de Catalunya, al Govern de la Diputació, a la Federació de Municipis de Catalunya, a l’Associació de Municipis de Catalunya, a l’Associació de Municipis per la Independència i a les associacions veïnals i entitats del municipi que vetllen pels drets de les dones i la protecció envers la violència masclista.

S’aprova per unanimitat de tots els grups polítics municipals.

 

Televisió de Vilanova del Vallès (VdV TV):

http://tv.vilanovadelvalles.cat/ple044-p5/

6.- ASSABENTAT DECRETS DEL 18.9.17 AL 20.11.17 I CONTROL ÒRGANS GOVERN

 

Televisió de Vilanova del Vallès (VdV TV):

            http://tv.vilanovadelvalles.cat/ple044-p6

 

7.- INFORMACIONS, PRECS I PREGUNTES

Televisió de Vilanova del Vallès (VdV TV):

            http://tv.vilanovadelvalles.cat/ple044-p6

 

 

 

 

Darrera actualització: 11.12.2017 | 10:23