L’empresa Adamo comença a donar servei de fibra òptica a Vilanova del Vallès

Dijous, 8 de març de 2018 a les 09:00

Tal i com es va informar a l’estiu, es compleixen les previsions d’iniciar el servei de fibra òptica durant el primer trimestre de 2018 per part de l’empresa Adamo i ja es fan alguns contractes de servei. Es tracta d’un pas important que ha de permetre portar la fibra òptica a tols els barris de Vilanova.

L’Ajuntament va apostar clarament per la fibra òptica com a mitjà de transmissió de dades des de l’any 2015 en què va iniciar els tràmits per a la seva implantació. Des de llavors, les fases temporals han estat les següents:

Abril 2015: Movistar va comunicar que iniciaria el desplegament de la fibra òptica fins a les llars de Vilanova del Vallès. Va iniciar el desplegament al nucli antic, l’Eixample i el Barri Rodes.  

Estiu 2015: L'empresa Adamo i l’Ajuntament de Vilanova del Vallès van iniciar les converses que van portar a l’elaboració dels estudis de viabilitat i possible planificació. 

Juny 2017: Adamo presenta el pla de desplegament per a tots els barris i al juliol 2017 convoca a tots els veïns per explicar les fases del desplegament i les condicions del servei que ofereix. 

Desembre 2017: Adamo inicia desplegament de la primera fase al nucli, l’Eixample i els barris de Can Cebrià i la Casa Nova

Febrer 2018: Els ciutadans que viuen en aquest 3 barris poden formalitzar el contracte amb l’empresa Adamo per a la prestació del servei.

 

A partir d’ara se seguirà treballant amb l’empresa en el pla de desplegament a la resta del municipi.

La implantació de la fibra implica fer les actuacions següents: 

- les tasques de la redacció del pla de desplegament.

- Preparar les centrals que han de donar servei

- Demanar permís als propietaris de les finques plurifamiliars per desplegar la fibra dintre de les comunitats.

- Executar la instal·lació des de la central fins a l'edifici. 

Darrera actualització: 07.03.2018 | 13:42