L'Ajuntament posposa el pagament dels impostos

Dimecres, 18 de març de 2020 a les 11:10

El consistori també incrementa la dotació en serveis socials

L'Estat d'Alarma decretat, fa que ens trobem en una situació complicada a nivell de país i també de municipi, és per això que, en Consell de Govern d'urgència realitzat aquest passat dilluns, des de l'Ajuntament s'ha acordat prendre una sèrie de mesures per a fer més suportable la pressió fiscal a les famílies i a aquells comerços que s'han vist en l'obligació de tancar, mentre duri l'episodi de confinament provocat pel Coronavirus Covid-19.  A més, s'incrementarà la dotació econòmica de la partida de Serveis Socials i es deixarà de cobrar la part proporcional de les quotes d'aquells serveis que són prestats per l'Ajuntament des de l'inici de l'Estat d'Alarma fins a la seva fi.

Els impostos que es veuen afectats per aquestes mesures són IBI urbana, IBI rústica, IBI característiques especials i escombraries. Malgrat que el primer rebut del fraccionament no s'ha pogut aturar atès que els rebuts del padró ja estaven tramitats a les entitats bancàries, el segon fraccionament del rebut d'aquests quatre impostos serà ajornat durant un mes i no es passarà a cobrament fins el dia 4 de juliol. D'altra banda, aquells comerços que han hagut de tancar tampoc no hauran de pagar la part proporcional del rebut de les escombraries. “Les decisions adoptades en motiu de les conseqüències econòmiques i socials que provoca el Covid-19 tenen l’objectiu de poder ajudar a tots els ciutadans a afrontar aquests moments difícils”, afirma Yolanda Lorenzo, alcaldessa del municipi.

L'Ajuntament aplicarà aquestes mesures de forma immediata, en la mesura del possible, i no descarta portar-ne a terme d'altres properament i en funció de com evolucioni la situació.

Darrera actualització: 18.03.2020 | 11:13