L’Ajuntament firma el decret per adherir-se a la gratuïtat del transport urbà

Dijous, 2 d'abril de 2020 a les 22:15

Vilanova el Vallès, com a ajuntament adherit a l’Associació de municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU), aplicarà a partir d'avui i fins el 9 d'abril una suspensió temporal del pagament dels seus títols propis i socials.

La suspensió de les tarifes és un petit reconeixement a la tasca de les persones que durant aquest període de màxima excepcionalitat realitzen activitats essencials. 

L’aplicació d’aquesta mesura tindrà com a conseqüència que, a partir d'avui els conductors dels busos urbans emetran un bitllet senzill sense cost, que no es lliurarà al viatger, sinó que se’l quedarà el propi conductor. Això permetrà que els viatgers continuïn accedint al bus per la segona porta, sense haver d’interactuar amb el conductor, alhora que també permet fer el còmput d’ocupació dels vehicles, i evitar superar l'ocupació màxima establerta per la Generalitat (1/3 del bus).

L’objectiu d’aplicar aquests diferents sistemes de pas, malgrat la suspensió de tarifes temporal fins al 9 d’abril, és la de tenir un control sobre el nivell d’ocupació del transport públic, que en cap cas pot superar el terç de l’ocupació màxima dels vehicles, per decret de les autoritats catalanes.

En principi, la previsió indica que les xifres d’ocupació seran iguals o inferiors que les dels darrers dies, quan s’han experimentat reduccions de viatgers del 92 al 95% a la xarxa d’autobusos urbans. No obstant això, si es detectés que la mesura implica un augment de la mobilitat no essencial, s’activarien els mecanismes per anul·lar-la de manera immediata.

Darrera actualització: 02.04.2020 | 22:06