Els professionals de la xarxa educativa del municipi, l’EduXarxa410, es formen en educació feminista

Dimarts, 2 d'abril de 2019 a les 11:15

La Cooperativa Candela va oferir una formació, a la Biblioteca Contravent, la setmana passada

Els professionals i referents de la xarxa educativa de Vilanova del Vallès, l’EduXxarxa410, es van formar, el passat dijous, en educació feminista amb la Cooperativa Candela.

La formació, impulsada per l’Ajuntament, es va dur a terme a la Biblioteca Contravent i va acollir 20 agents educatius del municipi que treballen en diferents àmbits de l’educació i la comunitat: escoles, institut, associacions de famílies d’alumnes, serveis socials, biblioteca, espai jove, espai socioeducatiu, pla de prevenció del consum de drogues i pantalles, policia, ensenyament i joventut.

Aquesta és la segona sessió formativa que es fa en marc de l’EduXarxa410 a càrrec del politòleg i antropòleg expert en educació feminista Xavier Cela i Bertran. La primera va ser una sessió de sensibilització a l’octubre de 2018.

Els continguts es van centrar en incorporar la perspectiva feminista com a eina de treball que serveix per analitzar i saber com actuar davant situacions de desigualtat de gènere. Exemples d’això són: anuncis on es perpetuen els estereotips de gènere, insults homòfobs, discriminació laboral per raó d’un embaràs, exclusió de les dones il·lustres en els llibres de text, bromes pesades però rigudes per tothom sobre com s’han de comportar les dones, culpabilitzar les noies víctimes d’agressions sexuals, penalització a homes que es mostren femenins, més que no pas a dones que es mostren masculines, entre moltes altres.

La tasca de la xarxa educativa és pensar accions que puguin contrarestar la inèrcia d’aquest sistema en els espais d’actuació com ara: regular els patis escolars perquè no s’imposi el joc masculí com a dominant de l’espai (ex. Futbol) o valorar les tasques de cura, tradicionalment femenines, com a part necessària de la vida i repartir-les millor entre homes i dones, entre altres accions.

Darrera actualització: 02.04.2019 | 11:11