Els centres educatius celebren el Dia Escolar de la No-violència i la Pau

Divendres, 31 de gener de 2020 a les 14:35

Aquest dijous els alumnes han portat a terme diverses activitats i han realitzat diferents murals humans

El Dia escolar de la No-violència i la Pau se celebra cada 30 de gener, en commemoració de l’aniversari de la mort de Mahatma Gandhi.

L’IES ha realitzat diverses accions al llarg de tota las setmana, com ara obrir debats a les tutories per reflexionar sobre què és la no-violència, l'elaboració d'una pancarta a favor de la pau que penjaran a la façana i la tria de cançons que fomentin l'antibel·licisme. Per cloure la setmana aquest dijous, coincidint amb el DENIP, alumnes i professorat van participar en las construcció d’un mosaic humà amb la forma del símbol de la pau i en la lectura d'un manifest pacifista. És el primer any que l’institut celebra la setmana d la no-violència i la pau i de cara als properes cursos ho seguiran organitzant, seguint la mateixa línia de commemorar setmanes de diferents temàtiques al llarg de tot el curs.

Pel que fa a l’Escola Mestres –Munguet-Cortés van realitzar una extraescolar de zumba, van elaborar un mosaic humà representant el signe i la paraula PAU, van realitzar un mural, van visionar el vídeo Canviem el món i El viatge de la Malak per generar diàleg sobre la PAU al món, a classe, a ca, etc.

Des de les classes també es van pintar coloms, es van escriure missatges de pau i es van aprendre cançons i balls referents a aquest dia.

D’altra banda, La Falguera va celebrar-ho amb diferents accions a les aules. Pe exemple, els alumnes de sisè van treballar el Cànon de las Pau a la classe de música i els alumnes de cinquè van fer una posada en escena d’un crim.

Darrera actualització: 31.01.2020 | 14:38