Eleccions municipals i al Parlament Europeu 2019

Dijous, 15 de març de 2018 a les 10:30

Comunicació de l’”Oficina del Censo Electoral” (OCE) sobre la formació del cens electoral de ciutadans no espanyols residents a Espanya (CERE)

Des de l’Oficina del Cens Electoral informen que: 

Per una banda, que pel que fa a les eleccions al Parlament Europeu i municipals del 2019 de l’any vinent podran participar-hi els ciutadans de la Unió Europea que resideixin a Espanya. En aquests casos els ciutadans poden manifestar la voluntat de vot a l’Ajuntament del municipi on estan empadronats. 

Per altra banda, a les eleccions municipals del 2019 també podran votar els ciutadans de 12 països que tenen firmat un acord de reciprocitat de vot amb l’estat espanyol. Es tracta, concretament, de: Bolívia, Cap Verd, Xile, Colòmbia, Corea, Equador, Islàndia, Noruega, Nova Zelanda, Paraguay, Perú i Trinitat i Tobago. Per poder votar cal que els ciutadans sol·licitin la inscripció al cens electoral. Les condicions per tenir dret d’inscripció són:

- Tenir més de 18 anys i no estar privat del dret a vot. 

- Estar inscrit al Padró municipal d’habitants.

- Tenir l’autorització de residència a Espanya.

- Haver residit legalment a Espanya durant cinc anys en el moment de la sol·licitud (o tres anys el dia de la votació pels habitants de Noruega). 

- Complir els requisits de l’Acord. 

L’Oficina del Cens Electoral té previst enviar als estrangers que reuneixin aquestes condicions, una comunicació amb l’imprès de sol·licitud adjunt, que podran tramitar per Internet, correu postal o presencialment a l’Ajuntament entre l’1 de desembre de 2018 i el 15 de gener de 2019.

Darrera actualització: 15.03.2018 | 10:34