El projecte Reis per a Tots beneficiarà a onze infants

Dimecres, 19 de desembre de 2018 a les 14:50

Durant el mes de desembre, l’Associació Nosaltres Vilanovins, Protecció Civil i el Casal d'avis Àngel de la Guarda hi han treballat, impulsats per Serveis Socials

Un total de d’onze infants, de set famílies, es beneficiaran del projecte Reis per a Tots, que compta amb el suport de l’Associació Nosaltres Vilanovins, Protecció Civil i el Casal d'avis Àngel de la Guarda.

El projecte pretén atendre les necessitats de les famílies amb vulnerabilitat econòmica i pretén reforçar el seu benestar .

La primera fase del projecte inclou la planificació, difusió i la campanya “Cap infant sense joguina” on qualsevol persona pot aportar les joguines, en bon estat, que ja no utilitzi. A partir d’aquí Protecció Civil s’encarrega de recollir les joguines durant el mes de desembre, serveis socials de fer-ne una criba atenent les demandes, el casal d’avis s’encarrega de posar-les a punt i finalment, des de Nosaltres Vilanovins es fa el repartiment a cada casa. 

L’evolució del projecte

Al 2008, davant la necessitat creixent d’alguns sectors de la població, entre ells, famílies amb infants que veuen la seva situació econòmica i personal afectada greument per la crisis econòmica, l’Àrea de serveis socials porta a terme la proposta de vehicular la participació d’aquestes famílies a l’activitat que s’estava portant a terme.

En aquests deu anys, el projecte inicial ha anat madurant i s'ha anat construint des del mateix teixit associatiu, voluntariat i diferents actors socials. Reis per a tots ha estat un repte d’organització i cohesió social que ha permès, amb la implicació de tota la comunitat, que els infants de les famílies amb menys recursos econòmics puguin gaudir i participar de la tradició dels Reis Mags. Paulatinament, la proposta s’ha anat fent extensiva cap a altres col·lectius i sectors de la població, com és el cas de la comunitat educativa, la gent gran, un grup de voluntaris i la població en general.

Darrera actualització: 20.12.2018 | 09:42