El municipi tindrà tres seccions electorals el dia de les Eleccions Generals

Dilluns, 11 de març de 2019 a les 14:30

També es podrà sol·licitar triar si es vol o no rebre propaganda electoral

El proper 28 d’abril es duran a terme les eleccions a Corts Generals. La principal novetat és que aquestes eleccions seran les primeres on el municipi quedarà dividit en tres seccions enlloc de les dues, com hi havia fins ara. Cada secció disposarà de dues meses electorals.

La Llei Orgànica 5/85 del Règim Electoral General (art. 23.2.i 24.1) estableix que cada secció ha de tenir un mínim de 500 votants i un màxim de 2.000. A Vilanova, s’havia superat la xifra dels 2.000 votants a la secció segona i per això durant l’any 2018 s’han dut a terme els treballs de divisió d’aquesta secció.

La nova secció, la tercera, inclou els barris de Can Cebrià, que abans es trobava a la número 1, i Ca l’Alegre, Can Nadal, El Xargall, Can Jornet, Casa Nova i Can Rabassa, que abans es trobaven a la número 2.

Les indicacions per trobar la mesa es trobaran al mateix accés del col·legi electoral i també a la targeta censal que ha d’enviar l’Oficina del Cens Electoral.

Una altra novetat és el fet que es pot sol·licitar la inclusió o exclusió de les còpies del cens electoral que s’entreguen als representants de les candidatures per a  realitzar enviaments postals de propaganda electoral. Aquesta sol·licitud pot fer-se a través de la Seu Electrònica de l’INE, en la url: https://sede.ine.gob.es/ce_exclusion_copias, si es disposa d’un certificat electrònic. També es pot consultar en aquesta seu el llistat del cens electoral i a l’Ajuntament estarà en exposició pública a partir del dia 11 de març i fins el 18 de març, havent de dirigir-vos personalment al Departament de Secretaria (primera planta). Les llistes electorals per a aquestes eleccions, contenen aquelles persones empadronades amb anterioritat al 28 de desembre de 2018.

Durant la primera setmana d’abril es durà a terme el sorteig dels membres de les meses electorals i s’enviaran les corresponents notificacions.

Darrera actualització: 13.03.2019 | 10:23