Aplec de Santa Quitèria 2018

Dimecres, 23 de maig de 2018 a les 10:35

Santa Quitèria un any més ha aplegat la majoria de les entitats culturals vilanovines.

L’Aplec de Santa Quitèria és una festa tradicional i que dona sentit de pertinença al municipi de Vilanova del Vallès. 


Els dies 19, 20 i 21 de maig es van organitzar activitats per a totes les edats i gustos. L’Associació de Dones La Lluna amb l’ajut del Casal d’Avis van decorar l’entrada i el camí per arribar al Santuari, talment com si haguessin marcat, de forma florida i alegra, la caminada que va organitzar la Comissió de Festes pel diumenge al matí. El dia anterior la Colla Gegantera va organitzar la 24a. trobada de gegants de Vilanova amb la participació de les colles de Parets, Llinars, Montmeló i la Beguda Alta. Al matí de dissabte es va poder gaudir del concert dels alumnes de l’Escola La Falguera dinamitzat per l’Associació de Música Viva. I al vespre, al pati del Centre Cultural, es va ballar al ritme de la República Rumbera i el DJ AL després d’haver escoltat recitar a la Raquel Santanera i la Núria Busquet i la trompetista Natsuko Sugao en un espai privilegiat com el Santuari de Santa Quitèria dins de la programació de Poesia als Parcs, de la Diputació de Barcelona.

 
Les escoles, uns dies abans, ja havien treballat els dibuixos que els infants presentarien per a la votació. L’AMPA de l’Escola Mestres Munguet-Cortès en va organitzar la votació. Ara només falta esperar-ne el resultat per veure quin dibuix serà al programa i la samarreta de la festa major del 2018. 


El diumenge es va fer la tradicional benedicció dels tortells i l’Esplai Terra de Lleure ens va tornar a acompanyar amb la seva proposta de jocs populars així com la colla de diables FocErrats va refrescar el dia calorós amb la barra de begudes. Posteriorment Nosaltres Vilanovins hi posaria les brases que tant els identifiquen. 
Pocs minuts abans s’havia gaudit de l’actuació de l’Esbart Dansaire Rosa dels Vents i després de dinar es va poder fer gresca amb Corrandes són Corrandes per continuar l’aplec amb les cançons de la Coral La Violeta i les Corals infantils. 


L'endemà, dilluns, la Conchi Ramírez va fer gaudir i reflexionar els més petits amb tres fantàstics contes plens d'aventures, i posteriorment, i per tancar l'Aplec, es va donar pas a una bona ballada de sardanes amb la Cobla Premià i l'exhibició inclosa de la Colla Xàldiga del grup sardanista Maig. 

 

Darrera actualització: 25.05.2018 | 07:57

Vídeo - Àudio

Imatges