Resum del Ple Municipal Ordinari de 28 de setembre de 2017 i enllaç a la Televisió

Dijous, 19 d'octubre de 2017 a les 00:00

Dijous 28 de setembre de 2017 a les 20h a la Sala Polivalent de Cal Trempat.


Es pot veure el Ple a l’enllaç de la Televisió de Vilanova del Vallès (VdV TV) a:
http://tv.vilanovadelvalles.cat/canal-plens-2017/

1.- Aprovació de l’esborrany de l’acta de la sessió anterior.

S’aprova per unanimitat.

2.- Nomenament Síndic de Greuges

“Atès que en el seu dia el Ple de la Corporació va aprovar el Reglament del Síndic de Greuges,
Atès que la síndica de greuges, la Sra. Montserrat Moreno Valero, va presentar la seva dimissió del càrrec per motius personals, el passat 12.7.2017, reg. entrada 3469.
Atès que el Sr. Alonso Blanco Acedo va manifestar el seu interès per ocupar la plaça vacant de Síndic de Greuges, essent l’únic candidat presentat.
Havent-se arribat a un consens entre tots els grups polítics municipals en la Comissió Informativa, s’acorda:

PRIMER: Nomenar Síndic de Greuges de Vilanova del Vallès al Sr. Alonso Blanco Acedo.

SEGON: Publicar el seu nomenament de forma reglamentària.”

S’aprova per unanimitat.

3.- Aprovació inicial Reglament de Participació Ciutadana

S’acorda:

PRIMER. Aprovar inicialment el Reglament de Participació d’acord al text que figura en l'expedient.

SEGON. Sotmetre a informació pública el Reglament de Participació, per un termini de trenta dies, mitjançant anunci publicat en el Butlletí Oficial de la Província, en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, en un dels mitjans de comunicació escrita diària i en el tauler d'anuncis de la Corporació, perquè aquests puguin examinar l'expedient i formular les reclamacions i suggeriments que estimin pertinents. De no presentar-se reclamacions o suggeriments en l'esmentat termini, es considerarà aprovat definitivament sense necessitat d'acord exprés pel Ple. Així mateix, estarà a la disposició dels interessats a la seu electrònica d'aquest Ajuntament [adreça https://www.vilanovadelvalles.cat].

TERCER. Facultar a la Sra. Alcaldessa-Presidenta per subscriure i signar tota classe de documents relacionats amb aquest assumpte.”

S’aprova per unanimitat.

4.- Aprovació provisional modificació Ordenances Fiscals 2018

Es proposen els acords següents:

Primer: Aprovar provisionalment per a l’exercici de 2018 i següents la modificació de les Ordenances fiscals que a continuació es relacionen, així com el seu text refós:

Ordenança Fiscal núm. 1 Impost de béns immobles
Ordenança Fiscal núm. 2 Vehicles
Ordenança Fiscal núm. 5 bis IAE
Ordenança Fiscal núm. 6 Taxa per expedició de documents administratius
Ordenança Fiscal núm. 8. Clavegueram
Ordenança núm. 12 Llicències urbanístiques
Ordenança núm. 17 Taxa per parades, barraques, casetes de venda, espectacles o atraccions situats en terrenys d’ús públic i indústries del carrer i ambulants i rodatge cinematogràfic
Ordenança núm. 25 Taxa per utilització del Centre Cultural

Segon: Els acords definitius en matèria de derogació, aprovació i modificació d’Ordenances Fiscals per a l’exercici de 2018, així com el text refós aprovat, seran objecte de publicació en el Butlletí oficial de la Província.

Tercer: Exposar al públic en el tauler d’anuncis de l’Ajuntament els anteriors acords provisionals, així com el text complet de les Ordenances fiscals modificades durant el termini de trenta dies hàbils, comptats des del dia següent al de la publicació de l’anunci d’exposició en el butlletí oficial de la Província.

Durant el període d’exposició pública de les Ordenances, els qui tinguin un interès directe o resultin afectats, en els termes previstos a l’article 18 del Text refós de la Llei reguladora de les Hisendes Locals aprovat pel Reial Decret Legislatiu 2/2004, de 5 de març, podran examinar l’expedient i presentar-hi les reclamacions que estimin oportunes. Transcorregut el període d’exposició pública sense haver-se presentat reclamacions, els acords adoptats restaran definitivament aprovats”

Vots a favor: (7) - (5) Unitat per Vilanova (UpV) (2) ERC
Vots en contra: (1) PSC
Abstencions: (4) PDeCAT.

5.- Aprovació inicial Modificació Ordenances No Fiscals:                           

Es proposen els acords següents:

PRIMER. Aprovar inicialment la modificació de les següents Ordenances municipals, segons el text que es detalla en l’annex:

1.- Ordenança de Convivència i via pública
2.- Ordenança de Tinença d’Animals
3.- Ordenança General de Subvencions

SEGON. Sotmetre a informació pública el present acord per un termini de trenta dies, mitjançant un anunci publicat en el Butlletí Oficial de la Província, en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, en un dels mitjans de comunicació escrita diària i en el taulell d’anuncis de la Corporació, perquè es pugui examinar l’expedient i formular les reclamacions i suggeriments que s’estimin pertinents. De no presentar-se reclamacions o suggeriments en l’esmentat termini, es considerarà aprovada definitivament la modificació de les ordenances sense necessitat d’acord exprés pel Ple.

TERCER. Facultar a la Sra. Alcaldessa-Presidenta per a subscriure i firmar tota classe de documents relacionats amb aquest assumpte.”

Vots a favor: (7) - (5) Unitat per Vilanova (UpV) (2) ERC
Vots en contra: (1) PSC
Abstencions: (4) PDeCAT.

6.- Mocions:

MOCIÓ DE REBUIG ALS ATEMPTATS TERRORISTES DE BARCELONA I CAMBRILS I DE RECONEIXEMENT A LA TASCA REALITZADA PELS COSSOS POLICIALS I D’EMERGÈNCIES PRESENTADA CONJUNTAMENT PER TOTS ELS GRUPS MUNICIPALS

Es proposen els acords següents:

PRIMER. Expressar el rebuig contundent als atemptats terroristes perpetrats a les ciutats de Barcelona i de Cambrils i reivindicats posteriorment per Estat Islàmic.

SEGON. Condemnar aquest atac i qualsevol tipus de violència que propaguen l’odi i la barbàrie arreu del món i a casa nostra.

TERCER.- Donar el condol i el suport total a les víctimes i ferits dels atemptats, les seves famílies i amics. Sempre estarem al costat de la convivència i la cohesió social.

QUART.- Agrair i reconèixer la gran tasca realitzada per tots els cossos d’emergències, seguretat, prevenció i entitats ciutadanes que, en moments de màxima tensió, van saber complir amb la seva feina amb voluntat de servei. Al mateix temps, demanar que la policia dels Mossos d’Esquadra s’incorpori, de forma immediata, en les reunions dels grups de treball sobre la lluita antiterrorista, liderades per la Interpol, per assegurar la més eficient coordinació entre totes les forces i cossos de seguretat de l’Estat.

CINQUÈ.- Deixar clar que aquests atacs contra la convivència no canviaran la voluntat de la nostra societat d’apostar per la llibertat, l’acollida i la tolerància, apostant pels valors que potenciïn el respecte a totes les formes de pensar, religions i cultures.

SISÈ.- Ratificar la voluntat dels governs locals de continuar treballant per la cohesió social de les nostres viles i ciutats. Només així avançarem cap a la convivència i la inclusió de la societat.”

S’aprova per unanimitat.

 

MOCIÓ PERQUÈ VILANOVA DEL VALLÈS S’ADHEREIXI AL PROGRAMA D’HOMOGENEÏTZACIÓ DELS PROCESSOS I MECANISMES INTERNS DE TRAMITACIÓ DELS TRIBUTS I COTITZACIONS SOCIALS PRESENTADA PEL PDECAT.

 

Es proposen els acords següents:

Primer.- Que l’Ajuntament de Vilanova del Vallès subscrigui amb l’Agència Tributària de Catalunya el Conveni que s’adjunta com a annex I, per a l’homogeneïtzació dels processos i mecanismes interns de tramitació dels tributs que ingressa el sector públic de la Generalitat i altres ens públics de Catalunya a l’Agència Estatal de l’Administració Tributària.

Segon.- Que l’Ajuntament de Vilanova del Vallès subscrigui amb el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies el Conveni que s’adjunta com a annex II, per a l’homogeneïtzació dels processos i mecanismes interns de tramitació de les cotitzacions socials que ingressa el sector públic de la Generalitat i altres ens públics de Catalunya a la Tresoreria General de la Seguretat Social.

Tercer.- Traslladar l’acord d’adhesió al programa a les entitats que depenen d’aquest ens per impulsar la subscripció dels convenis per part seva: Organismes autònoms locals, les entitats públiques empresarials locals, les societats mercantils locals i qualsevol altre ens o entitat local amb personalitat jurídica pròpia que formi part del sector públic d’aquest Ajuntament.

Quart.- Comunicar a la Secretaria d’Hisenda de la Generalitat de Catalunya i a la Secretaria General de Treball, Afers Socials i Famílies, així com a les entitats municipalistes (Associació Catalana de Municipis i Associació de Municipis per la Independència) l’aprovació de la present moció.”

Vots a favor: (4) del PDeCAT.
Vots en contra: (7) - (5) Unitat per Vilanova (UpV) (2) ERC
Abstencions: (1) PSC

No s’aprova la moció.

7.- Assabentat Decrets del 17.7.17 al 18.9.17 i control òrgans govern

PUNTS D’URGÈNCIA:

-Aprovació inicial Modificació de Crèdit 3/2017

Es proposen els acords següents:

PRIMER.- APROVAR inicialment  l’expedient de modificació de crèdits 3/2017 per import de 100.000 €, corresponent a crèdit extraordinari i baixes de crèdit.

SEGON.- Determinar la fórmula de finançament en base a baixes de crèdit

TERCER.- Les modificacions que s’acorden són les següents:

Crèdit extraordinari

Aplicació

Definició

Crèdit

Modificació

Crèdit

Pressupostària

 

inicial

crèdit

definitiu

30

1532

76100

Transf. Diputació BV-5001

0,00

30.694,67

30.694,67

30

3370

62200

Adquisició local Depend.munic.

0,00

69.305,33

69.305,33

     

TOTAL

 

100.000,00

 

 

Baixes de crèdit

Aplicació

Definició

Crèdit

Modificació

Crèdit

Pressupostària

 

inicial

crèdit

definitiu

30

1510

60000

Adquisició de terrenys

100.000,00

-100.000,00

0,00

     

TOTAL

 

-100.000,00

 

 

QUART.- Sotmetre aquest expedient de modificació de crèdits a informació pública per termini de QUINZE DIES HÀBILS previ anunci en el BOP, i en el Tauler d’anuncis d’aquest Ajuntament i, un cop transcorregut el termini, cas de no presentar-se cap reclamació contra el mateix, es considerarà aprovat definitivament. Tot això de conformitat al que preveuen els articles 169-1 i 177-2 del Real Decret Legislatiu 2/2004, de 5 de març.”

Vots a favor: (7) - (5) Unitat per Vilanova (UpV) (2) ERC
Abstencions: (5) – (4) PDeCAT i (1) PSC

 

-Aprovació provisional modificació Ordenances Fiscals 2018

 

Es proposen els acords següents:

Primer: Aprovar provisionalment la modificació de l’Ordenança General de Gestió, Liquidació, Inspecció i Recaptació dels ingressos de dret públic municipals que haurà de regir per a l’exercici 2018 i següents, així com el seu text refós.

Segon: Aprovar provisionalment per a l’exercici de 2018 i següents la modificació de les Ordenances fiscals que a continuació es relacionen, així com el seu text refós:

Ordenança Fiscal núm. 3 Impost sobre construccions, instal·lacions i obres

Ordenança Fiscal núm. 5 bis Impost sobre Activitats Econòmiques

Ordenança núm. 12 Taxa per llicències i la comprovació d’activitats comunicades en matèria d’urbanisme.

Tercer: Els acords definitius en matèria de derogació, aprovació i modificació d’Ordenances Fiscals per a l’exercici de 2018, així com el text refós aprovat, seran objecte de publicació en el Butlletí oficial de la Província.

Quart: Exposar al públic en el tauler d’anuncis de l’Ajuntament els anteriors acords provisionals, així com el text complet de les Ordenances fiscals modificades durant el termini de trenta dies hàbils, comptats des del dia següent al de la publicació de l’anunci d’exposició en el butlletí oficial de la Província.

Durant el període d’exposició pública de les Ordenances, els qui tinguin un interès directe o resultin afectats, en els termes previstos a l’article 18 del Text refós de la Llei reguladora de les Hisendes Locals aprovat pel Reial Decret Legislatiu 2/2004, de 5 de març, podran examinar l’expedient i presentar-hi les reclamacions que estimin oportunes. Transcorregut el període d’exposició pública sense haver-se presentat reclamacions, els acords adoptats restaran definitivament aprovats.”

Vots a favor: (7) - (5) Unitat per Vilanova (UpV) (2) ERC
Vots en contra: (1) PSC 
Abstencions: (4) del PDeCAT.

.- Resolució al·legacions i aprovació definitiva Reglament Patrocinis.

 “El Ple Municipal de data 27.7.2017 va aprovar amb caràcter inicial l’Ordenança municipal reguladora dels Patrocinis.
En data 9.8.2017 va aparèixer edicte d’exposició pública al Butlletí Oficial de la Província de Barcelona, al DOGC, a el Punt Avui i a la web municipal.
Segons la certificació emesa per la Secretària Accidental en data 26.9.17, durant aquest termini es va presentar un únic escrit d’al·legacions per part del Grup Municipal del PSC-CP.
Vist l’informe emès pel Regidor d’Hisenda en relació a dites al·legacions, es proposa a la consideració de l’Ajuntament Ple l’adopció del següent acord:

PRIMER: Acceptar les al·legacions núm. 1, 2, 3, 5 i 8 d’acord al contingut de l’informe del Regidor d’Hisenda

SEGON: Desestimar les al·legacions núm. 4, 6, 7, 9 i 10 d’acord al contingut de l’informe del Regidor d’Hisenda.

TERCER: Aprovar amb caràcter definitiu l’Ordenança municipal reguladora dels Patrocinis una vegada incorporades les al·legacions acceptades, procedint-se a la publicació del seu text íntegre al Butlletí Oficial de la Província.”

Vots a favor: (7) - (5) Unitat per Vilanova (UpV) (2) ERC
Abstencions: (5) – (4) PDeCAT i (1) PSC

 

Darrera actualització: 19.10.2017 | 11:35